ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς

Την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στους Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου έδειξαν χθες το μεσημέρι,  Σάββατο 28-1-12, δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία.Νέοι, εργαζόμενοι και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έπειτα πορεία διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση και τα χαράτσια που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κυριολεκτικά είχαν διασκορπιστεί σε όλη την πόλη.

Με δυνατές φωνές και μαχητικότητα οι περίπου 250 διαδηλωτές από το Βόλο αλλά και από το Αιγάλεω Αττικής συγκεντρώθηκαν στις 12.30 περίπου χθες το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και στην οικονομική πολιτική.
Ένα τέταρτο μετά τη 1 το μεσημέρι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την Πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκαν προς την οδό Γαλλίας, κατεβαίνοντας έπειτα την οδό Σπυρίδη.
Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα, τη Θεσσαλία και την Πιερία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Βόλου για πρώτη φορά ακολουθούσαν την πορεία σε απόσταση αναπνοής, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ υπήρχαν στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα.
Την ίδια στιγμή υπό το φόβο επεισοδίων ο Δήμος Βόλου είχε αποσύρει τους κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι πλημμυρισμένοι από σκουπίδια. Η παρουσία των αστυνομικών αρχικά φάνηκε πως θα δημιουργούσε ένταση, όμως οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους με ειρηνικό τρόπο και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή τους εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της τρόικας και του ΔΝΤ.
Η πορεία συνεχίστηκε επί της οδού Δημητριάδος με ολιγόλεπτη στάση στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίων της κυβέρνησης αλλά και κατά των αστυνομικών που φύλασσαν τα γραφεία.
Οι διαδηλωτές όμως και πάλι συνέχισαν την πορεία τους με ειρηνικό τρόπο και κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στα οποία από νωρίς το πρωί υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Την ώρα που πέρασε η πορεία οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να την ακολουθούν, ενώ διμοιρίες αστυνομικών βρίσκονταν και επί της οδού Αργοναυτών.
Εκεί, κάτω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης όπως και κατά των αστυνομικών οι οποίοι απροκάλυπτα συνέχιζαν να τους παρακολουθούν περικυκλώνοντας σχεδόν το σύνολο της πορείας.
Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και έληξε στις 2.30 περίπου το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση και έπειτα από αρκετή ώρα αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν παρατεταγμένες τόσο στην οδό Ιάσονος, όσο και στην οδό Δημητριάδος και Αργοναυτών.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου Φώτο: (Ηλίας Καράτσαλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου