ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 11:00 π.μ. στον Αμπελώνα εμείς που συγκεντρωθήκαμε μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό αφού ακούσαμε τους ομιλητές αποφασίσαμε τα εξής

Καταδικάζουμε τις πράξεις ακραίου αυταρχισμού με τις διώξεις επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα και την σύλληψη μέλους της, μετά από μηνυτήριες αναφορές της Δημοτικής Αρχής.
Διακηρύσσουμε ότι τέτοια φαινόμενα αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, παραβίασης του δικαιώματος του «συνέρχεσθε» θα βρουν αποφασιστικά απέναντι τους, όλο τον λαό του Δήμου Τυρνάβου. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με δικαστικές διώξεις.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να διασπάσει τον λαό, να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό».  Απαιτούμε την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων του Δήμου Τυρνάβου, και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Αποκρούουμε τις προσπάθειες  δήθεν «κοινωνικού διαλόγου», απαιτώντας και επιβάλλοντας ουσιαστικό διάλογο με βάση τα αιτήματά μας.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για Φθηνό και Υγιεινό Νερό απαιτώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου να πάρει πίσω τις αποφάσεις  για την τιμολογιακή  πολιτική της ΔΕΥΑΤ για το υδρευτικό νερό του 2011, και του 2012, και να υιοθετήσει τις θέσεις των χιλιάδων δημοτών και κατοίκων που τίθονται και από τις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, και τις χιλιάδες υπογραφές  τους τελευταίους επτά μήνες.
Καλούμε όλο τον λαό του Δήμου,  στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
Είμαστε ο Λαός.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
- ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
- ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
- ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
    σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Ο αγώνας μας είναι σκληρός, αλλά θα νικήσουμε.
Αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με τη συγκέντρωση ΟΛΩΝ των λογαριασμών  νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής  σε  ΟΛΟ το Δήμο.
Αποφασίζουμε και εξουσιοδοτούμε την Επιτροπή Αγώνα να επεκτείνει την δράση της ενάντια στην επιβολή και του «χαρατσιού», του τέλους ακινήτων. Και γι’ αυτό ξεκινάμε σήμερα και τη συλλογή λογαριασμών της ΔΕΗ, χωρίς το «χαράτσι».
Αποφασίζουμε τέλος την πραγματοποίηση συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια στις 21 Μαρτίου 2012, στην δίκη των επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα, απαιτώντας την αθώωση τους.
Ο αγώνας μας ανέδειξε την ενότητα και αποφασιστικότητα ΟΛΟΥ του  λαού του δήμου για Φθηνό και Υγιεινό Νερό.
Αυτόν και θα συνεχίσουμε γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
               
       
                Αμπελώνας   27  Ιανουαρίου  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου