ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποφάσεων & Δράσεων

Η συνέλευσή μας στη συνεδρίαση της 25/1 συζήτησε και αποφάσισε:
1. Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ (επί της οδού Λαρίσης) την Παρασκευή 27/1, 12.00μμ (όπως είχαμε ήδη αποφασίσει από τη συνέλευση στις 18/1) κατά τη διαδικασία ανάδειξης του εργολάβου που θα διακόπτει τη ρευματοδότηση στο νομό μας. Η πρώτη μας προειδοποιητική παρέμβαση είχε γίνει 19/1 όπου ενημερώσαμε τον ήδη υπάρχοντα εργολάβο ότι το επάγγελμα είναι «επικίνδυνο & ανθυγιεινό» και κατά βάση πλήρως αντικοινωνικό. Απαιτούμε τη πλήρη κατάργηση όλων των χαρατσιών και τη μη διακοπή ρευματοδότησης σε όλα τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.
2. Η συνέλευσή μας στέκεται αλληλέγγυα στους κατοίκους Αμπελώνα-Τυρνάβου που μάχονται εναντίον του πράκτορα της τρικολόρε κυβέρνησης και της τρόϊκας, δήμαρχο Τυρνάβου Μαλάκο, που χαράτσωσε με 80% τους κατοίκους στα τέλη ύδρευσης, αύξησε τα τιμολόγια νερού και έχει ασκήσει διώξεις εναντίον κατοίκων που αγωνίζονται για τη κατάργηση του χαρατσιού. Να καταργηθεί το χαράτσι στο νερό. Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για τους κατοίκους Αμπελώνα-Τυρνάβου στην επόμενη κινητοποίησή μας για το νερό. Δωρεάν νερό για όλο το λαό. Παύση κάθε δίωξης εναντίον των κατοίκων. Νίκη στους κατοίκους Αμπελώνα-Τυρνάβου.
3. Συμμετοχή στην συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης, μαζί με λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες & αγωνιστές που στέκονται αλληλέγγυοι στους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, το Σάββατο 28/1, 12.30μμ στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος. Νίκη στους εργάτες της χαλυβουργίας. Απεργία γενική και διαρκείας για τη νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας.
4. Κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, 12.00μμ στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στις «μειώσεις» των τιμολογίων νερού, που είναι αυξήσεις στην πόλη με το ακριβότερο νερό της Ελλάδας, ενάντια στις διακοπές νερού εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας χιλιάδων να ανταποκριθούν στους βασικούς όρους επιβίωσης. Οι κυβερνήσεις και οι τροϊκανοί μας κόβουν μισθούς και συντάξεις, οι βιομήχανοι μας σπρώχνουν στην ανεργία, o ΟΑΕΔ τσεκουρώνει τα επιδόματα, η ΔΕΗ θέλει να μας κόψει το ρεύμα, η  ΔΕΥΑΜΒ κι ο Σκοτεινιώτης το νερό, οι τραπεζίτες να μας πάρουν τα σπίτια. Ως εδώ: Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν. Στείλτε τους λογαριασμούς στο Παπαδήμο, τη τρόϊκα, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους για να τους πληρώσουν αυτοί. Δεν θα γίνουμε άνθρωποι σκουπίδια, νέο-άστεγοι. Το σύστημά τους να πάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Όλο το χρέος να διαγραφεί. Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας κλέβουν τη ζωή.
5. Αποφασίσαμε τη μετονομασία της συνέλευσής μας σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Επισυνάπτεται το σκεπτικό με συνοδευτικό κείμενο.
ΟΥΤΕ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
25 ΓΕΝΑΡΗ 2012
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου