ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απέκλεισαν τα Επείγοντα στο Νοσοκομείο


Μέλη του «Δεν Πληρώνω» ζήτησαν την παύση της καταβολής των 5 ευρώ
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκαν χθες 25 περίπου μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και ζητώντας να αρθεί η απόφαση για την είσπραξη του εισιτηρίου των 5 ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» για ακόμη μια φορά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, αφήνοντας τους ασθενείς να εξεταστούν χωρίς να καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ.
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες ζήτησαν να συναντηθούν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους, ωστόσο εκείνος έλειπε για επαγγελματικούς λόγους.
Με τα μέλη του κινήματος συναντήθηκε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος, ο οποίος μίλησε στους πολίτες σημειώνοντας πως στο παρελθόν έγιναν πολλές σπατάλες και η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να εξορθολογίσει τα οικονομικά του Νοσοκομείου.
Ανέφερε τη σύμβαση που έχει συνάψει με το ΙΚΑ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του φορέα να μην πληρώνουν στο Νοσοκομείο Βόλου και επεσήμανε πως το 47-50% των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο δεν πληρώνουν καθώς προέρχονται από συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.
Τα μέλη του κινήματος ζητούσαν επίμονα από τον κ. Ντόκο να αποσύρει την απόφαση για την καταβολή των 5 ευρώ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, ωστόσο εκείνος απάντησε πως πρόκειται για μία απόφαση πολιτική η οποία δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί, μιας και ο ίδιος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και δεν ασκεί πολιτική.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για το χώρο της Υγείας, ενώ μέλος του κινήματος παραπονέθηκε για το γεγονός πως το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του Νοσοκομείου, αν και πλήρως εξοπλισμένο, δεν καλύπτει τους ασθενείς.
Από την πλευρά του ο κ. Ντόκος ανέφερε πως επιθυμεί την κριτική και τις προτάσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όμως τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο να πληρώνουν στο Νοσοκομείο, τη στιγμή που ήδη έχουν πληρώσει και πληρώνουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερ

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=37431&cat=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου