ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση της συνέλευσης Για τον τίτλο, το όνομα και τα σύμβολα

Απόφαση της συνέλευσης
Για τον τίτλο, το όνομα και τα σύμβολα

1. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ» είναι η πρώτη ανοικτή συνέλευση που δημιουργήθηκε στο κίνημα των διοδίων ξεκινώντας τις συνελεύσεις της το Σεπτέμβρη 2010. Ο αρχικός τίτλος παρεμβάσεών μας ενάντια στους ληστές των δρόμων ήταν «Επιτροπές Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων».
2. Από το καλοκαίρι του 2011 στη βάση των αποφάσεων του 3ου Πανελλαδικού μας (15/5/2011) και στη βάση των προοπτικών που υιοθετήθηκαν, διαπιστώνοντας παράλληλα την φθίνουσα πορεία του αγώνα στα διόδια εξαιτίας της τρομακτικής μείωσης της κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, την άνθιση των πλατειών και την ανάγκη να απαντηθεί η χρεοκοπία του συστήματος, στρέψαμε ενεργητικά τη προσοχή μας στην άμεση υπεράσπιση των όρων επιβίωσης εργαζομένων, ανέργων που συσσωρεύονται στις γειτονιές σαν ανθρώπινα σκουπίδια ενός συστήματος που είναι για τα σκουπίδια. Ο αγώνας μας ενάντια στις μπάρες των διοδίων, μεταστράφηκε πια ενάντια σε αυτούς που βάζουν μπάρες στην πορεία της ζωής μας, οδηγώντας μας στην εξαθλίωση στην ανεργία και στην κοινωνική καταστροφή.
3. Η συνεπής μας δράση έχει οδηγήσει τη Μαγνησία να είναι ο πρώτος νομός της χώρας με τις περισσότερες αρνήσεις πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ. Έχουμε τη πεποίθηση ότι έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά σ΄ αυτό.
4. Αν όμως έχουμε γίνει γνωστοί ως «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», πλέον ο καθένας που αντιστέκεται στη φοροληστεία και τη μετατόπιση των βαρών της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου πληθυσμού, δεν πληρώνει πια από ανάγκη. Δεκάδες κινήσεις έχουν ξεπηδήσει, μέσα από τις δικές τους αναζητήσεις και τις ανάγκες της εποχής, κάτω από το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Όμως σε αρκετές περιπτώσεις η χρήση της ονομασίας από κάποια κίνησης με τον τίτλο, τον υπότιτλο ή το συνοδευτικό «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» δεν συμπίπτει αναγκαστικά με το δρόμο που εμείς έχουμε μέχρι σήμερα ακολουθήσει. Μαζί με την ανάπτυξη των κινημάτων, βρίσκουν και θέση οι επαγγελματίες της πολιτικής σύγχυσης. Έχουμε απορρίψει τις ιδιοκτησιακές λογικές αλλά υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές μας αρχές και τους αγώνες μας.
5. Οι πολιτικές μας προσπάθειες για την αυτό-οργάνωση του πληθυσμού ενάντια στη βαρβαρότητα, η μέχρι τώρα λειτουργία των συνελεύσεών μας από την αρχή του αγώνα που διεξάγουμε, οι κατευθύνσεις μας ιδιαίτερα από το Σεπτέμβρη 2011 για να οργανωθούν και να λειτουργήσουν τοπικές λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, το βάθος της κρίσης, οι ανάγκες που έχουν προκύψει από τον αγώνα που διεξάγουμε με αδιαλλαξία και τόλμη, μας έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ούτε ο τίτλος μας ως «Επιτροπή» αντιστοιχεί στην πραγματικότητα των συνελεύσεών μας, ούτε ότι είμαστε πια ένα κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αφού έχει υιοθετηθεί εκ των πραγμάτων από τις ίδιες τις ανάγκες της ζωής μέσα στη χρεοκοπία του καπιταλισμού, αλλά ότι πλέον οργανώνουμε την ανατροπή όσων μας καταστρέφουν τη ζωή, τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού που χρεοκοπούν τη ζωή μας.
6. Το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχει πια ξεπεραστεί: Δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε κίνημα διαμαρτυρίας και κάλπης. Είμαστε κίνημα πολιτικής ανυπακοής, άρνησης των μηχανισμών της εξουσίας, μέρος του εργατικού κινήματος. Θέλουμε να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
7. Η συνέλευσή μας δεν αποποιείται την ιστορία της, ενσωματώνει τις μέχρι τώρα αποφάσεις που έχουν ληφθεί συλλογικά, ενσωματώνει την εμπειρία πάνω από δυο χρόνια αγώνες στους δρόμους και τις γειτονιές.
8. Η νέα ονομασία της τακτικής μας συνέλευσης είναι «ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», όνομα που ανταποκρίνεται στη λειτουργία, στις διαδικασίες και τις προοπτικές των αγώνων που διεξάγουμε.
9. Ορισμένα σύμβολα της συνέλευσης που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, θα αντικατασταθούν με νέα μόλις κατατεθούν προτάσεις.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου