ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μήνυμα προς την παναθηναϊκή σύσκεψη των Λαϊκών Συνελεύσεων στη Πάντειο Απόφαση της ανοικτής συνέλευσης Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; ΕΞΕΓΕΡΣΗ & ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Με απόφαση της συνέλευσή μας στις 11 Γενάρη 2012, στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή σύσκεψη των λαϊκών συνελεύσεων γειτονιάς που πραγματοποιείται στην Πάντειο στις 14 Γενάρη 2012, σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία.
Ελάχιστους μήνες από την οικονομική «σωτηρία» της χώρας από τη χρεοκοπία με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2011 για την ανακύκλωση των ελληνικών ομολόγων, τη θριαμβολογία και την εθνική έπαρση, τη νέα «σωτηρία» της 26ης Οκτωβρίου 2011 για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι παρούσα με μεγαλύτερη ένταση όχι μόνο στη εδώ αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.
Οποιαδήποτε λύση μέσα στο αστικό καθεστώς σπρώχνει την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους απόμαχους της δουλειάς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απόγνωση και τη καταστροφή.
Η επιλεκτική ή όχι χρεοκοπία του καπιταλισμού σημαίνει τη σωτηρία τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και του κεφαλαίου συνολικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους συζητάμε, δεν είναι απλά απελπισμένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι αλλά στα πρόθυρα μιας γιγαντιαίας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης. Παρά τη φαινομενική ησυχία, όποιος διατηρεί σχέσεις με το κατεστραμμένα κοινωνικά στρώματα γνωρίζει ότι η ησυχία είναι κάτι σαν τη σιωπή πριν τη καταιγίδα.
Καθώς ο αρχιτραπεζίτης Παπαδήμος μαζί με την τρικολόρε κυβέρνησή του, τους ακροδεξιούς βαστάζους, τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες τους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ολόκληρο το πληθυσμό, λέγοντας «ότι αν δεν πληρώσουμε θα γίνουμε Αργεντινή», τον διαβεβαιώνουμε ότι το μήνυμά μας προς τους υποτακτικούς του κεφαλαίου, από την επιτροπή μας και τις συνελεύσεις που προσπαθούμε να οργανώσουμε στην ευρύτερη περιοχή (Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Καλλιθέας, Οξυγόνου κλπ), κι ελπίζουμε και από εσάς, είναι ένα: Στην απειλή των εξουσιαστών και αφεντικών της χρεοκοπίας της ζωή μας αντιτάσσουμε το μήνυμα των φτωχών και των απόκληρων: Εξέγερση και Επανάσταση.
Στην επιτροπή μας και στις συνελεύσεις μας στις γειτονιές ξεκαθαρίζουμε ότι είναι αδύνατον να υπάρξει «άμεση δημοκρατία παντού» χωρίς μια πραγματική «επανάσταση παντού». Απέναντι στην ανεργία, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις των μισθών, συντάξεων και την διαγραφή των κοινωνικών αγαθών για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Δεν πληρώνουμε τη κρίση του καπιταλισμού, Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους». Απέναντι στην «εθνική» υποχρέωση να πληρώσουμε το χρέος των καπιταλιστών έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλο το χρέος να διαγραφεί», σύνθημα που μας διαχωρίζει από τον αστικό κοινοβουλευτισμό, τη ρηχή κινηματική διαμαρτυρία και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες του λαού.
Απέναντι στην εξαΰλωση των κοινωνικών αγαθών και την αποστέρηση των στοιχειωδών για τη ζωή, τη πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν».
Η συνέλευσή μας υλοποιεί ένα άμεσο πρόγραμμα δράσης σε όλες τις συνοικίες, τις γειτονιές και τους δρόμους για την αυτοοργάνωση του πληθυσμού, απορρίπτοντας τη πολιτική «της πίεσης», τη ρηχή διαμαρτυρία και τη προσφυγή στη κάλπη για την επίλυση των ανεπίλυτων κοινωνικών και κατά βάση ταξικών ζητημάτων. Ο Δεκέμβρης 2008, η Κερατέα, οι εργατικοί αγώνες και περισσότερο οι σημερινοί εργατικοί αγώνες (χαλυβουργοί, Alter, Ελευθεροτυπία, κατειλημμένα εργοστάσια κλπ), αγώνες μιας άλλης ποιότητας, η αλληλεγγύη μας σε αυτούς, δείχνει ότι το σύνθημά μας «Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Έχουμε δηλώσει ρητά ότι για εμάς το μόνο πλεονάζον προσωπικό είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι χρηματιστηριακοί οίκοι, οι «αγορές»,οι κυβερνήσεις τους και οι μηχανισμοί καταστολής τους.
Έχουμε μείνει αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι με τις γραφειοκρατίες και τους ηγετίσκους, θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος των διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος, συμμετέχουμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη βάση της πλήρους μας ανεξαρτησίας από τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, τις εργοδοσίες και το αστικό κράτος.
Έχουμε καλέσει όλα μας τα μέλη που δραστηριοποιούνται σε σωματεία, συλλόγους κλπ, ενάντια στις 24ωρες τουφεκιές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να προωθήσουν στα σωματεία τους το αίτημα μας, «Απεργία γενική μέχρι την ανατροπή» της τρικολόρε κυβέρνησης κι όλων των κυβερνήσεων που αναγνωρίζουν το χρέος και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη πλειοψηφία της κοινωνίας στη χρεοκοπία.
Ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της διαρκούς εκμετάλλευσης, εξαθλίωσης, απόγνωσης και των χρεοκοπημένων ζωών αγωνιζόμαστε μαζί με όλα τα μαχόμενα τμήματα των εργαζομένων, των λαϊκών συνελεύσεων της παναθηναϊκής σας σύσκεψης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς εξουσιαστικούς μηχανισμούς και πλήρως απελευθερωμένη.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή σας σύσκεψη κι ελπίζουμε να λάβετε υπόψη σας την ανάγκη να διοργανωθεί από τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς που στέκονται αλληλέγγυες (όπως κι εμείς) στους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, μια κοινή κινητοποίηση στο Βόλο (τέλος Γενάρη, maximum αρχές Φλεβάρη) προκειμένου να ενισχυθεί το ηθικό των χαλυβουργών του Βόλου,  για να κινητοποιηθούν και να σταθούν αλληλέγγυοι στα ταξικά τους αδέλφια.

Με αγωνιστικούς, συντροφικούς και επαναστατικούς χαιρετισμούς,
14 Γενάρη 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου