ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΕΠΑ – Κέντρα Πιστοποίησης Αναλγησίας

ΚΕΠΑ – Κέντρα Πιστοποίησης Αναλγησίας

Ως πότε διατεταγμένες και βάρβαρες αποφάσεις, στο όνομα των κερδών, του πρωτογενούς πλεονάσματος και σε βάρος της ανθρώπινης ζωής;

Οι μνημονιακές πολιτικές «κοψίματος», αποκλεισμού δικαιωμάτων εξαθλιωμένων από ανεργία, φτώχεια και ασθένειες ανθρώπων, συνεχίζουν να εφαρμόζονται στην Υγεία.

Στα Κέντρα πιστοποίησης Αναπηρίας επί υπουργίας Άδωνι και Βορίδη, το χρέος και τα μνημόνια των καπιταλιστικών μηχανισμών εξουσίας  βαφτίστηκαν εξυγίανση και μεταρρύθμιση. Στο όνομά τους  είχε επιβληθεί ένας γραφειοκρατικός λαβύρινθος,  ελλείψεις,  υποστελέχωση επιτροπών ,αδιαφορία, τραγικές καθυστερήσεις μέχρι τον έλεγχο, αλλά και  στη μετέπειτα  έκδοση γνωματεύσεων , που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στην αφαίρεση του επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας ,που χρόνια σωματικά και ψυχικά ασθενείς δικαιούνται και στηρίζουν την επιβίωσή τους .

Τώρα;

Με την κυβέρνηση «εθνο-κοινωνικής  σωτηρίας» (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ),  στο όνομα του έντιμου συμβιβασμού,  του  πρωτογενούς πλεονάσματος και  της αποπληρωμής των «εταίρων»  (ΔΝΤ, ΕΚΤ, τρόικα, ΕΕ), οι επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας συνεχίζουν να κρίνουν στο ελάχιστο το ποσοστό αναπηρίας ,αλλά και να αφαιρούν  το δικαίωμα επιδόματος και σύνταξης σε χρόνιους ασθενείς. Οι καταγγελίες στα κατά τόπους ΕΟΠΥΥ, σε συλλόγους, κοινωνικά ιατρεία και συλλογικότητες είναι πολλές.

Ποια είναι  η ευθύνη των γιατρών που απαρτίζουν τις επιτροπές; Μπορούν να λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία ,υπακούοντας μόνο στα κέρδη και τις ζημιές ενός χρεοκοπημένου συστήματος; παραβλέποντας τον Άνθρωπο και τον όρκο που έχουν δώσει; Ποια είναι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου και τι συστάσεις κάνει στα μέλη του;

Ζητάμε επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας με απρόσκοπτη και ταχύρρυθμη λειτουργία, που θα βασίζεται μόνο στις πραγματικές ανάγκες των εξεταζόμενων ασθενών. Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των εξεταζόμενων ανθρώπων.

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές

 

Σας καλούμε σε διαμαρτυρία στις 11 Ιουνίου, 10πμ, έξω από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ (Λ. Ειρήνης 129 Ν. Ιωνία Βόλου), που λειτουργούν συνεχώς σε βάρος των θεραπευτικών και προνοιακών αναγκών των ΑΜΕΑ – αναπήρων και υπέρ των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου