ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2015 Καλούμε σε Διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα: "Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες" την Πέμπτη 4 Ιουνίου, 7 μμ. ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ.


 
Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες είναι μια ενότητα «από τα κάτω» και αφορά την κοινή δράση εκατοντάδων εργαζομένων και ανέργων απ' όλη την Ελλάδα. Το Καραβάνι που πλαισιώνεται συνεχώς από νέους αγώνες, αποτελείται από ανθρώπους εργατικών/κοινωνικών συλλογικοτήτων και αγωνιστές που αποφάσισαν να πορευτούν όρθιοι και να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους αρνούμενοι να αποδεχτούν τη λογική της ανάθεσης και του «τέλους της ιστορίας». Οι πραγματικές αιτίες της κοινωνικής καταστροφής που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια δεν θα ακυρωθούν αν εμείς δεν αυτενεργήσουμε για να τις καταργήσουμε στην πράξη μέσα από νέους ακηδεμόνευτους αγώνες.

Σήμερα μέσα από τις ανοιχτές συνελεύσεις που ακολούθησαν με ολοένα διευρυνόμενη συμμετοχή, το καραβάνι μετασχηματίζεται στον κοινό τόπο αυτών που «γίνονται η αλλαγή που θέλουν να δουν γύρω τους» και παλεύουν μαχητικά στους χώρους τους αλλά και στο δρόμο για να το πετύχουν.

Στο δρόμο που πήραμε και αποφασιστικά ανοίγουμε καθημερινά με φαντασία και κινηματική δράση, στεκόμαστε αλληλέγγυοι το ένα εγχείρημα στο άλλο, ο ένας αγώνας με τον άλλο. Ξέρουμε πως αυτά που μας χωρίζουν είναι ελάχιστα μπροστά σ' αυτά που μας ενώνουν. Αρνούμαστε στην πράξη τον κοινωνικό αυτοματισμό/κανιβαλισμό, τον τεχνητό διαχωρισμό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τον «από τα πάνω» προωθούμενο κατακερματισμό των κοινωνικών/ταξικών αγώνων. Είναι άλλωστε η ίδια αβίωτη πραγματικότητα με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο το σύνολο της εργατικής τάξης με τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εργοδοτικές δολοφονίες 4 εργατών στα κάτεργα της ΕΛΠΕ. Οι Μπάμπης Δευτεραίος, Ντελιλάι Ραμαντάν, Αντώνης Αβράμπος, Κώστας Μαγγούρας είναι θύματα της κυριαρχίας ενός κόσμου που κάθε μέρα αφαιρεί ζωές, βασίζει την ύπαρξή του στην εκμετάλλευση και την καταπίεση και θα συνεχίζει το καταστροφικό του έργο όσο οι εργάτες και οι εργάτριες δεν ενώνονται για να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν και να τελειώνουν μια και καλή με αυτό το καπιταλιστικό σύστημα που υπάρχει απλά για να τους πίνει το αίμα.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δράση μας με τους λαούς του κόσμου και με τα ακηδεμόνευτα, αμεσοδημοκρατικά εργατικά/κοινωνικά κινήματα βάσης που βγαίνουν ολοένα και πιο δυναμικά στο προσκήνιο της ιστορίας. Όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλιστικό κανιβαλισμό και στο τέλος, να νικήσουμε!
 
Καλούμε όλο τον εργαζόμενο και άνεργο πληθυσμό, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τα προγράμματα διαρκούς λιτότητας και την καταστροφή που έφερε η καπιταλιστική κρίση, να σταθούν δίπλα μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.
Για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, εξαθλίωση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, ρατσισμό και φασισμό.
Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής!

Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Καλούμε σε Διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα: "Δεν διαπραγματευόμαστε τις κοινωνικές και εργατικές μας ανάγκες" την Πέμπτη 4 Ιουνίου, 7 μμ. ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου