ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

4Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ.Ι.Φ.Α. Θέσεις του Ιατρείου Αλληλεγγύης Λαϊκής Συνέλευσης Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου

Λίγες ώρες ή μέρες πριν κλείσει ο "έντιμος" συμβιβασμός, η 4η Πανελλαδική μας Συνάντησή δήλωσε ότι τα αυτοργανωμένα ΚΙΦΑ που πολέμησαν όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους, παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα γνωρίζοντας ότι δεν φτάσαμε ως εδώ χωρίς αγώνες.
Το δελτίο τύπου συνοψίζει όλη τη συζήτηση για τις κατευθύνσεις της επόμενης περιόδου, που δεν πρόκειται να αποδειχτεί πιο εύκολη.
Τα ΚΙΦΑ εκπροσωπούν ένα μαχόμενο κίνημα, ανεξάρτητο από κράτος και τους θεσμούς ενσωμάτωσης, πραγματικές εστίες αντίστασης στην κρίση ενός χρεοκοπημένου συστήματος.
Αγωνιζόμαστε για την επανάκτηση της ζωής που κλάπηκε βίαια τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Στο δελτίο τύπου γράφουμε ότι τα ΚΙΦΑ:
 
«Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατάσταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.
Τα ΚΙΦΑ απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλες τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση υλοποίηση της άρσης όλων των αποκλεισμών στην υγεία, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και γραφειοκρατικά κωλύματα με γενναία χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές»
Η θέση αυτή εκφράζει την πολιτική εμπειρία που αποκόμισε το αυτοοργανωμένο κίνημα των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης, που δεν διαπραγματεύεται, ούτε μπαίνει σε όρους διαπραγμάτευσης της ύπαρξής μας ως ανθρώπινες ζωές
ΤΑ ΚΙΦΑ δεν διαπραγματεύονται γιατί, όπως καταλήγει το δελτίο τύπου, "Η Ζωή δεν περιμένει. Κάθε αναβολή στοιχίζει σε Ζωές."

Δεν αποτελούν τα ΚΙΦΑ μέρος των  κυβερνητικών επιλογών, μοχλός πίεσης σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση των συνθηκών της ολότητας της ζωής μας.

Η θέση μας είναι μαζί με τον δεινοπαθούντα λαό για την πλήρη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ικανοποίηση όλων των αναγκών μας, όπως συνοψίζει και το ψήφισμα που βγάλαμε για το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης.
Η ζωή μας είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη.
 
Απαιτούμε δουλειά, υγεία, παιδεία, στέγη, ρεύμα & νερό για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αγωνιζόμαστε για όλους. Η τακτική της εξαίρεσης είναι μια υποεκτίμηση του βάθους της κρίσης που απαιτεί λαούς σε εξαίρεση.Ταυτόχρονα υπηρετεί τη λογική του μικρότερου κακού σε μια εποχή που το "κακό" έχει χτυπήσει τη πλειοψηφία του λαού μας.
 Γι αυτό:
 
  • Υπερασπιζόμαστε τις κατευθύνσεις της 4ης Πανελλαδικής που εκφράζονται στο δελτίο τύπου αλλά και το ψήφισμα που δείχνει την ανάγκη να ενωθούν τα κοινωνικά ιατρεία και όλοι αγώνες, ενάντια σε οποιαδήποτε κατάτμηση και εξαίρεση.
  • Είναι προφανές ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε οποιοδήποτε κείμενο για την εξαφανισμένη ΚΥΑ, αρκεί να δημοσιευτεί στη πλατφόρμα διαλόγου που έχουμε, κι εφόσον συμφωνούμε, υπογράφουμε ως ιατρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου