ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Προβολή ταινίας και συζήτηση με εργάτες/τριες του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ



Προβολή ταινίας και συζήτηση με εργάτες/τριες
του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ

Ο ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ έχει από καιρό αγκαλιάσει τον αγώνα των εργατών της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) στη Θεσσαλονίκη που σχεδόν επί τρία χρόνια επαναλειτουργούν το εργοστάσιο που εγκατέλειψαν πίσω οι ιδιοκτήτες του μαζί με τεράστια χρέη, για τα οποία έχουν καταδικαστεί με πολυετή φυλάκιση.
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 7.30μμ, στο Χώρο Κινημάτων-Στέκι Μεταναστών  (Ιωλκού 33 & Τ. Οικονομάκη, Βόλος) φιλοξενούμε εργάτες και εργάτριες του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ που μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους και την εξέλιξη του εγχειρήματος της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ, την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί διεθνώς υπέρ τους, καθώς και όλο το πόλεμο που διεξάγεται εναντίον τους από τους πρώην εργοδότες με την αγαστή υποστήριξη κρατικών μηχανισμών, με κομβικό σημείο τη δίκη για τον πλειστηριασμό του εργοστασίου στις 26 Νοέμβρη.
Της συζήτησης θα προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Occupy, resist, produce» που δείχνει το ιστορικό επαναλειτουργίας του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργάτες του, ενώ στο χώρο θα διατίθενται προς πώληση τα προϊόντα καθαρισμού που παράγονται στο εργοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου