ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας χαιρετίζει θερμά όσους συναγωνιστές και συναγωνίστριες συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία, τα χαράτσια και τη κοινωνική καταστροφή, όπως και τις συλλογικότητες ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ Χ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ & ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ που με δικό τους κάλεσμα για αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί ο έρανος μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και να συλλεχθεί ένα σημαντικό ποσό που θα σταλεί στους απεργούς του Ασπρόπυργου.

Παρά τις χθεσινές δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ένα τμήμα του πολιτικού προγραμματισμού επετεύχθη μόνο και μόνο γιατί στο μυαλό μας είχαμε ότι με τον ίδιο χιονιά οι εργάτες της χαλυβουργίας, της ΚΟΝΤΙ, εκατοντάδες άστεγοι της πόλης, άνεργοι και φτωχοί που παγώνουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, κάνουν το δικό τους αγώνα και ζουν το δικό τους δράμα. Αυτά γέμισαν με φλόγα και τη δικιά μας καρδιά για να πραγματοποιήσουμε την πορεία και τον έρανο αλληλεγγύης μέσα σε συνεχή βροχή, αέρα και παγωνιά.

«Είμαι μητέρα τριών παιδιών και γυναίκα εργάτη στο μέταλλο», είπε μια γυναίκα δίνοντας τη δικιά της συνεισφορά για τους απεργούς. Μια νέα συλλογική αντίληψη γεννά η εποχή της κρίσης.
Μια συλλογική αντίληψη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις διμοιρίες ΜΑΤ και άντρες της ασφάλειας  Βόλου που ακολουθούσαν την μικρή πορεία που καθ΄ οδόν ζητούσε χρήματα για τον έρανο ανάμεσα σε ασπίδες, κράνη και ασυρμάτους.

Η εικόνα της κοινωνίας που απεξαρθρώνεται συμπληρώνεται από ανθρώπους που στα μάτια τους φαινόταν η αλληλεγγύη στο σκοπό αλλά και η άδεια κυριολεκτικά τσέπη, μαζί με μικρομαγαζάτορες που η είσοδός μας στα καταστήματά τους για τον έρανο ήταν η πρώτη φορά που κάποιος άνοιγε τη πόρτα του μαγαζιού τους αυτό το παγωμένο απόγευμα.

Οι δρόμοι είναι κοινοί.
Οι δρόμοι είναι για την ελευθερία.


Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας κλέβουν τη ζωή.
22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
epitropi.agona.thessalias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου