ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας οργανώνει την Πέμπτη 22/12/11, ώρα 5.30μμ στην πλ. Ελευθερίας συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία, τα χαράτσια και την κοινωνική καταστροφή και καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά. Παράλληλα η επιτροπή μας από τις 5.30μμ-6.30μμ, οργανώνει έρανο αλληλεγγύης για τους απεργούς Χαλυβουργούς στον Ασπρόπυργο που ξεπερνούν τις 50 μέρες απεργία ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, του βιομήχανου Μάνεση, για μείωση μισθών αλλά και εκτεταμένες απολύσεις.
Η επιτροπή μας προωθεί την αυτό-οργάνωση των κατοίκων για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα ζητήματα της άμεσης επιβίωσης καθώς η ανεργία, η υποτίμηση του εργατικού εισοδήματος και των συντάξεων μαζί με τη φοροληστεία των τοκογλύφων συνθλίβουν το επίπεδο της ζωής εκατομμυρίων. Μια νέα κοινωνική έκρηξη, πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Δεκέμβρη 2008, είναι προ των πυλών, που μόνο τα πρώτα της δείγματα είδαμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Οκτώβρη και στις παρελάσεις.
Πρέπει να προετοιμαστούμε άμεσα.
H παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού προχωράει ακάθεκτη σαν ποταμός Αχέροντας και συμπαρασύρει τα πάντα στα Τάρταρα της χρεοκοπίας.
Τραπεζιτικοί κολοσσοί καταρρέουν. Γιγάντια  ποσά κεφαλαίων εξανεμίζονται. Χώρες μικρές και μεγάλες χρεοκοπούν. Λαοί μετατρέπονται σε έθνη αποκλήρων  για να σωθούν οι τοκογλύφοι των λαών.
Ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων  μετατρέπονται σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης, χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό και σύνταξη,  σε ένα άθλιο σήμερα  που μας καταδικάζει σε  ένα   αθλιότερο αύριο.
 Όλα φαίνονται ρευστά, τα πάντα αβέβαια. Κι η ελπίδα, πού; Ο  μανιασμένος ποταμός που αντιμετωπίζουμε είναι ένας μονόδρομος προς τα Τάρταρα;
Εμείς λέμε ΟΧΙ. Το κίνημα μας είναι κίνημα πολιτικής ανυπακοής και άρνησης των μηχανισμών της εξουσίας του συστήματος, κομμάτι του εργατικού κινήματος και των συλλογικών αγώνων, τοποθετεί φράγματα στο ποτάμι της κρίσης και αναδιατάσσει τις όχθες του, δημιουργώντας ρυάκια προσδοκίας των καταπιεσμένων, με υλικά την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την ελευθερία.
Για να ξαναβρούμε την έκφραση της ζωής μας, για να  διεκδικήσουμε καθολικά τη ζωή μας και να πάρουμε τη τύχη της στα δικά μας χέρια.
Για να χτίσουμε την άλλη όχθη της κρίσης, που δεν μπορεί παρά να είναι μία άλλη ζωή σε ένα κόσμο ριζικά αλλαγμένο, επιτέλους ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο.
Μιας ζωής χειραφετημένης από τα δεσμά, μιας ζωής που ξεχειλίζει και σβήνει τις παλιές όχθες, για να κυλήσει σε νέα κοίτη, προς τον ωκεανό των ανθρώπινων προσδοκιών και των άπειρων πόθων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 5.30μμ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ.
Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας κλέβουν τη ζωή.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου