ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Για την κατάπτυστη εγκύκλιο του Υπουργείου Χαρατσιών Κανένας ευπαθής, κανένας αποκλεισμένος, κανένας άνεργος κανένας απαθής Να φύγουν όλοι!


Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά να απορρίψουν και να μην καταθέσουν κανένα έγγραφο και κανένα δικαιολογητικό σε καμιά υποτιθέμενη τριμελή επιτροπή προκειμένου να αποδείξουν ότι ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία πάνω από 80% , περίπτωση α’ της εγκυκλίου του Υπουργείου Χαρατσιών) ή ότι ζει σε μειονεκτικές κοινωνικές συνθήκες (περίπτωση β’ της εγκυκλίου του Υπουργείου Χαρατσιών), προκειμένου να ενταχθούν στο μειωμένο συντελεστή του τέλους ακινήτων (0,5€/τμ).
Η εγκύκλιος είναι μια απάτη!
Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών με το ρητό «πληρώστε τώρα και τα βρίσκουμε», καλεί χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης (80%) σε όλη την Ευρώπη, να διορθώσουν τα υπάρχοντα λάθη στις χρεώσεις του χαρατσιού τρέχοντας στους δήμους κι άλλους τόσοι για να αποδείξουν ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή ότι αδυνατούν να πληρώσουν αν δεν κόψουν το φαγητό (αν έχουν να φάνε)!
Οι αιτήσεις για την ένταξη στη χαμηλή χρέωση του χαρατσιού θα εξεταστούν από μια τριμελή επιτροπή με τη συμμετοχή ενός εφοριακού, μιας κοινωνικής λειτουργού και ενός αστυνομικού!!!!
Το χαράτσι του 2011 πρέπει να πληρωθεί όπως έχουν εκδοθεί οι τρέχοντες λογαριασμοί και τυχόν λάθη ή μειώσεις του συντελεστή θα συμψηφιστούν με το χαράτσι του 2012 που θα έρθει σε δόσεις, δηλαδή ποτέ!!!
Όποιος «διαβιεί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων,  πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η εξαίρεση…» θα απορρίπτεται επειδή έχει ένα μηχανάκι, ένα αυτοκίνητο ή ένα χωράφι κι ο έφορος θα του λέει «πούλα τα» αφού έχεις περιουσιακά στοιχεία!!!

Ένας αστυνομικός για κάθε σπίτι!
Σκοπός της εγκυκλίου είναι να νομιμοποιήσει τη φορολογική ληστεία μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων, των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων, να δημιουργήσει νέες ουρές ταλαιπωρίας στους δήμους, τις εφορίες, στα αστυνομικά τμήματα στη ΔΕΗ, με αμφίβολα αποτελέσματα για τους αιτούντες και πάντα υπό την έγκριση της ασφάλειας.
Η φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων με τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων μαζί με τη γενικευμένη ανεργία έχουν οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: ο κρατικός προϋπολογισμός βουλιάζει, το δημόσιο χρέος πετάει, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται για να πωληθούν σε ιδιώτες, η υγεία και παιδεία εξατμίζονται και η καπιταλιστική κρίση μαζί με τα «κατ΄ εξαίρεση» ελληνικά μνημονιακά μέτρα επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, εξεγείροντας την ευρωπαϊκή εργατική τάξη.
Χιλιάδες δεν μπορούν καν να πληρώσουν τους υπάρχοντες λογαριασμούς ρεύματος και νερού, αναμένονται νέες αυξήσεις των τιμολογίων ΔΕΚΟ, ενώ τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές συνεχίζουν να επιδοτούνται για το «θεάρεστο» έργο της κοινωνικής καταστροφής.
Να οργανωθούμε στις γειτονιές μας!
Η Επιτροπή μας καλεί όλους και όλες, κάθε ηλικίας, να συμμετάσχουν μαζικά στις λαϊκές συνελεύσεις ως τη μόνη απάντηση στην τρικολόρε κυβέρνηση, που μαζί με τους ακροδεξιούς, φρόντισαν να θέσουν υπό την αίρεση της ασφάλειας Βόλου τη κοινωνική δυστυχία και φτώχια.
Να σταθούμε αλληλέγγυοι, να οργανωθούμε και να ανατρέψουμε κάθε κυβέρνηση των τοκογλύφων που με το απόλυτο θράσος ενός αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργού μας παρουσιάζει το πρόγραμμα των διεθνών τοκογλύφων, το πρόγραμμα της κοινωνικής χρεοκοπίας και καταστροφής, ως πρόγραμμα σωτηρίας του λαού!

Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.
Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
Να φύγουν όλοι:  τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, αστικό πολιτικό προσωπικό.
Οργανωνόμαστε στις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στους χώρους δουλειάς.
Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση ενάντια σε όσους μας κλέβουν τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Λαϊκές συνελεύσεις:
·         Λαϊκή συνέλευση  Αγ. Νεκταρίου, κάθε Δευτέρα, εργατικές πολυκατοικίες Ξηρόκαμπου κτίριο 9Α, 5.30μμ
·         Λαϊκή Συνέλευση Αλυκών, κάθε Πέμπτη, κέντρο «ΛΟΥΚΑΝΤΑ» κάθε Πέμπτη, 6.00μμ
·         Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας (θα εκδοθεί δελτίο τύπου)
·         Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Παρασκευής (θα εκδοθεί δελτίο τύπου)

Δράσεις:
  • Οικονομικός έρανος για τους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, Παρασκευή 9/12/2011, πλατεία Αγίου Νικολάου, 5.30μμ.
  • Κεντρική συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην ανεργία και την κοινωνική καταστροφή και τα μαύρα Χριστούγεννα (θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου