ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η αθλιότητα της κυβέρνησης ή μια κυβέρνηση της αθλιότητας;

Δεν είμαι ακόμα στη θέση να διασταυρώσω τις πληροφορίες των ΜΜΕ, ότι το υπουργείο Οικονομικών και ο μέγας Βενιζέλος αποφάσισε να απαλλαγούν από το τέλος (χαράτσι) ακινήτων που ενσωματώνεται στο λογαριασμό του ρεύματος οι λεγόμενες...... ευπαθείς ομάδες.
Τηλεοπτική κάρτα έδειχνε ως ευπαθείς ομάδες τους ανάπηρους πάνω από 80% και αδιευκρίνιστα και κάποιους άλλους, όπως πχ αυτούς που έχουν μηχανική υποστήριξη κλπ.

Είναι απίθανο ότι μια κυβέρνηση, τώρα μια τρόικα (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ), που χρεοκόπησε τη χώρα, που δεν ήξερε τι έλλειμμα είχε,πόσους δημοσίους υπαλλήλους πλήρωνε, ποόσες συντάξεις έδινε, τι ύφεση θα είχε, πόσοι ζούσαν και πόσοι πέθαναν, έχει τη δυνατότητα να καθορίσουν τις "ευπαθείς ομάδες".
Αφού περιέκοψε μισθούς, συντάξεις, έστειλε το 20% και βάλε του πληθυσμού στην ανεργία, δημιούργησε ένα στρατό ελαστικά 4ωρων απασχολούμενων και αμοιβές στο επίδομα ανεργίας, βάζει λουκέτο σε κοινωνικές υπηρεσίες, υγεία κια παιδεία, αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για μια νέα αθλιότητα της κυβέρνησης ή για μια κυβέρνηση αθλιότητας.
Ίσως το διαζευκτικό "ή" να είναι περιττό. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι πρόκειται και για τα δυο.
Πριν περάσουν λίγες ώρες από τη μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Αγία Βαρβάρα, όπου αναφέραμε τη τεράστια κοινωνική αντίσταση στο χαράτσι των ακινήτων, τις δήθεν εντολές του υπουργείου οικονομικών να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν, ρωτήσαμε "ποιος μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη;".

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε παρά λίγες ώρες, αν οι τηλεοπτικές πληροφορίες επαληθευτούν, ώστε να εξαιρεθούν οι "ευπαθείς" ομάδες, όταν οι αστικές κυβερνήσεις έφεραν ολόκληρη την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τα μεσαία στρώματα να μετατραπούν σε χρόνο ρεκόρ σε ευπαθή ομάδα, χωρίς μέλλον και χωρίς καμιά προοπτική.
Καθώς οι καμπάνες της αραβικής επανάστασης ξαναχτυπούν στην Αίγυπτο, οι καμπάνες χτυπούν για την πιστολήπτική υποβάθμιση της ίδιας της Γαλλίας, τα διεθνή χρηματιστήρια να βυθίζονται και την ευρωζώνη να βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας παραμένουν πιο σοφοί από κάθε περισπούδαστο πρωθυπουργό τραπεζίτη με ή χωρίς διδακτορικό και οργανώνουν τη δράση και την αντίστασή τους στη συνοικία τους.
Γιατί όπως λέει κι ένα σύνθημα " Αν δεν αντισταθούμε σ΄όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές".

Οι ρυθμοί της ιστορίας επιταχύνονται και η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει χρεοκοπήσει πριν καν ...κυβερνήσει, καθώς ο σκοπός για τον οποίο βγήκε δεν υπάρχει καν, δηλαδή να σώσει τη χώρα (τους τραπεζίτες) από τη χρεοκοπία.

No passaran.
Venceremos!

Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου