ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Το παρακατω κείμενο μοιράστηκε στην λαϊκη αγορά στα εξάρχεια το προηγούμενο Σάββατο...
Εργαζόμενοι συμπολίτες,
Μετά από τις αποφάσεις της ΕΕ για το Ελληνικό χρέος η επόμενη μέρα μοιάζει σε όλους μας σκοτεινή και δυσοίωνη. Η γενίκευση της υποαπασχόλησης, η αύξηση της ανεργίας, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις είναι αυτό που θα ακολουθήσει άμεσα.
Δίπλα σ’ αυτά οι κάθε λογής φόροι που επιβάλλονται μοιάζουν περισσότερο με ληστεία και ωμό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους παρά με την διαχείριση των οικονομικών μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας. Κάθε φορά που σαν εργαζόμενοι πολίτες πληρώνουμε ένα δυσβάστακτο τέλος, ένα χαράτσι ή μια έκτακτη εισφορά, αντί να δούμε κάποιο ανταποδοτικό όφελος στις κοινωνικές παροχές από το κράτος, ανοίγει περισσότερο η όρεξη της εξουσίας και συνεχίζει με περισσότερους φόρους, ακόμη μεγαλύτερη περιστολή στις κοινωνικές κατακτήσεις.


Το τελευταίο χαράτσι στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. (Ν.4021/2011) για την ακίνητη περιουσία εκτός από άδικο είναι και παράνομο γιατί έρχεται σε αντίθεση με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1998 και δεν επιτρέπει στην Δ.Ε.Η. ή σε οποιονδήποτε ιδιώτη να εισπράξει φόρους για λογαριασμό του Δημοσίου. Κι όμως περιφρονώντας η κυβέρνηση και η τρόικα ακόμα και το αστικό δίκαιο μας εκβιάζουν με την διακοπή του ρεύματος. Ή θα πληρώσουμε την κρίση που το καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικοί του διαχειριστές δημιούργησαν ή θα ζήσουμε σαν τους πρωτόγονους πάνω στα δέντρα χωρίς ρεύμα έξω από τον πολιτισμό.
Εμείς πως απαντάμε; Ας σκεφτούμε λίγο.
Αν μέχρι τώρα η υποταγή και η πίστωση χρόνου που δώσαμε στις αυθαιρεσίες της εξουσίας μας οδήγησαν σ αυτή την κατάσταση και άνοιξαν την όρεξη της τρόικας και της Κυβέρνησης για περισσότερα μέτρα τι άλλη προοπτική έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις χιλιάδες συμπολιτών μας που κοιμούνται πια στα παγκάκια και σκαλίζουν τα σκουπίδια; Υπάρχει άλλη προοπτική;
Υπάρχει, αν σκεφτούμε και δράσουμε συλλογικά. Αν αρνηθούμε την πληρωμή των εισφορών που στοχεύουν στην εξόντωσή μας και αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις επιπτώσεις. Εμείς προτείνουμε την άρνηση καταβολής του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας. Δεν έχουμε προτάσεις νομικές όταν οι νόμοι παραβιάζονται και πετιούνται στα σκουπίδια αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Νόμος είναι το δίκιο μας και δικηγόρος μας η ανάγκη. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη που θα επιβάλλει το δίκιο μας και κανένας άλλος.

Γι αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την κίνηση δεν πληρωνω στα Εξάρχεια, ώστε να ξεκινήσουμε συζητώντας μεταξύ μας και δημιουργώντας την αλληλεγγύη που είναι απαραίτητη για να αντισταθούμε, αποφασίζοντας δράσεις στη γειτονιά μας και την ευρύτερη περιοχή.
Να φτιάξουμε παντού λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, ανοιχτές στον καθένα που θέλει να αγωνιστεί για τα δικαιώματα που του στερούν. Να φτιάξουμε ένα δίκτυο που να μας ενώνει όλους, να υπερασπίσουμε άμεσα όποιον δεν έχει και δεν θέλει να πληρώσει για να σωθεί η πατρίδα των μιζαδόρων, ή όποιον απειλούν οι τραπεζίτες με κατάσχεση περιουσίας. Να μην πληρώσουμε καμιά εισφορά στους τοκογλύφους ούτε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.
Πάνω απ’ όλα να ενώσουμε τα αυλάκια της αγανάκτησης, της μαζικής ανυπακοής, της συλλογικής διεκδίκησης για την ανατροπή τους.
Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις μέσα στη βαρβαρότητα παρά μόνο η συλλογική ακηδεμόνευτη οργάνωση, για να πάρουμε τώρα τα πάντα στα χέρια μας, τη στιγμή που πάνε να μας στερήσουν και τα ελάχιστα που έχουμε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Τηλ. επικοινωνίας – 6989689074
Σας περιμένουμε στην ανοιχτή συνέλευση κάθε Σάββατο στις 18:30 στο στέκι της Καλλιδρομίου 94

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου