ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κατάμεστο το αμφιθέατρο στην συγκέντρωση-συζήτηση της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας στο Μεταξουργείο



Δελτίο Τύπου


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, ολοκληρώθηκε ένα μεγάλος κύκλος καμπάνιας της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, ενάντια στα φορολογικά χαράτσια και το τέλος ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, που έχουν ήδη καταφθάσει σε πολλά νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς γιατί ..... δεν έχουν να πληρώσουν.

Ο συναγωνιστής Γ. Χατζηγιάννης άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας την κρίσιμη ιστορική στιγμή χρεοκοπίας του καπιταλισμού, την αδυναμία να βρεθεί οποιαδήποτε βιώσιμη λύση, καθώς ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καταρρέει στη κρίση υπερχρέωσης. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στοχεύει στη ανάπτυξη τοπικών επιτροπών αγώνα και λαϊκών συνελεύσεων, προκειμένου να υπάρξει μια αποτελεσματική αντίσταση και υπεράσπιση της ζωής όσων καταστρέφονται από τη καπιταλιστική κρίση. Επεσήμανε δε ότι η νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής ένα τραπεζίτη, αν και προϊόν αστάθειας και γενικευμένης κρίσης, παραμένει απολύτως επικίνδυνη, καθώς δίνει βήμα κυβερνητικής πολιτική στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Τόνισε δε ότι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν είναι ένα κίνημα διαμαρτυρίας αλλά πολιτικής ανατροπής για ότι καταστρέφει τη ζωή μας.

Οι συναγωνιστές από την πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα (Τ. Αλεξόπουλος, Χ. Μιάμης), τόνισαν επίσης το διεθνή χαρακτήρα της παρούσας κρίσης και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Οκτωβρίου που ανέτρεψαν επί της ουσίας τη κυβέρνηση Παπανδρέου, συμφωνώντας για τον ασταθή χαρακτήρα της νέας μνημονιακής κυβέρνησης. Αναφέρθηκαν στις ενδοκινηματικές συγκρούσεις της 20 Οκτωβρίου που έλαβαν χώρα μπροστά στη Βουλή, που ωφελούν μόνο το κράτος και την εξουσία. Τόνισαν ότι ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, ως μια εναγώνια αναζήτηση νέων όρων έκφρασης της πολιτικής δράσης και ότι σκοπός του Κέντρου Αγώνα των Εργατών είναι να ενώσει τα ρυάκια της οργής, για την ανατροπή του συστήματος και την πάλη για μια νέα εξουσία των εργαζομένων.

Οι συναγωνιστές της επιτροπής μας Π. Μαρκοζάνης και Σ. Λημνιός αναφέρθηκαν λεπτομερειακά στο νέο χαράτσι ακινήτων, σε σχέση με το παράνομο και αντισυνταγματικό νόμο που ενσωματώνει μια μνημονιακή φορολογία ακινήτων στο λογαριασμό του και φέρνει στα όρια της εξαθλίωσης χιλιάδες νοικοκυριά. Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε άνευ όρων όσους αδυνατούν να πληρώσουν, με μαζικούς όρους κινήματος αλλά και με τη χρήση όσων ένδικων μέσων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν, με βασικό μας στόχο το χτίσιμο τοπικών επιτροπών ή λαϊκών συνελεύσεων σε κάθε δρόμο και γειτονιά. Επίσης αναφέρθηκε η πρωτοβουλία μας να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με τρία απλά βήματα: α)πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος (χωρίς το χαράτσι του τέλους ακινήτων) σε εσωτερικό ή εξωτερικό ΑΤΜ, β)υποβολή πρωτοκολλημένου υπομνήματος στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ και γ)άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά τη ΔΕΗ με το αίτημα να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Όλοι οι συναγωνιστές δεσμεύτηκαν, και γι αυτό χειροκροτήθηκαν από ένα ανυπόμονο και ενεργητικό κοινό, ότι δεν πρόκειται κανένα σπίτι σε ολόκληρη τη Μαγνησία να μείνει χωρίς ρεύμα και ότι ο αγώνας θα δοθεί σπίτι-σπίτι, δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους σε στράτευση στον αγώνα, αναλαμβάνοντας τη πρωτοβουλία οργάνωσης στις γειτονιές.
Ακολούθησαν πάρα πολλές ερωτήσεις, οι οποίες έγινε προσπάθεια να απαντηθούν σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί στις τακτικές συνελεύσεις της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, αλλά και ορισμένες προτάσεις, από ένα φλέγον κοινό που αναζητά άμεσες λύσεις στα ζητήματα επιβίωσης και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη συνέλευση.

Ο συναγωνιστής Α। Ξηρομερίτης ήταν πρόεδρος της συζήτησης καταφέρνοντας αποτελεσματικά να κρατηθεί τόσο ο χρόνος από τη πλευρά των ομιλητών αλλά ταυτόχρονα και να υπάρξουν ερωτήσεις αλλά και τοποθετήσεις από όσους παραβρέθηκαν στη σημερινή πετυχημένη συγκέντρωση-συζήτηση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναγωνιστές/στριες που βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, αλλά περισσότερο όσους παραβρέθηκαν και που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε έναν αγώνα στον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή.

Το άμεσο ραντεβού είναι την Τρίτη 15 Νοέμβρη, 12.00 στο Ειρηνοδικείο Βόλου όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και το αμέσως επόμενο στην τακτική μας συνέλευση την Τετάρτη, 16 Νοέμβρη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος, όπου θα συζητηθεί και ο νέος προγραμματισμός δράσεων και η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση του Πολυτεχνείου 17/11.

13 Νοέμβρη 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"
http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου