ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Λίγες λέξεις για κάποιες εκατοντάδες πνιγμένων

Στις 18.12.2015, πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης σε μετανάστες-στριες, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης και συμβολική παρέμβαση στα τοπικά γραφεία της συριζο-frontex. Η πορεία οργανώθηκε και περιφρουρήθηκε δυναμικά από τη συντονιστική συνέλευση συλλογικοτήτων και ατόμων του ελευθεριακού κινήματος και της αντικαθεστωτικής αριστεράς και πλαισιώθηκε από αρκετές εκατοντάδες κόσμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ή ότι έχει απομείνει, δηλαδή ένας συρφετός πρώην πασόκων, αφελών αριστερών και ματαιόδοξων «ρεαλιστών», κατηγορεί τη συμβολική παρέμβαση της διαδήλωσης στα γραφεία του, ως «φασιστική ενέργεια… γελοίων, επικίνδυνων, ανεγκέφαλων».
Ενημερώνουμε ότι εδώ και κοντά ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Μαζί με τα ξαδερφάκια του της ΛΑΕ και την ακροδεξιά των Καμένων Ελλήνων, είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας. Και είναι κινηματική παράδοση, ο λογαριασμός για τις κυβερνητικές επιλογές να πληρώνεται στα γραφεία των κομμάτων εξουσίας. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά τα κρυφογελάκια των συριζαίων όταν σπάστηκαν τα γραφεία του τότε κυβερνώντος κόμματος στις 11.05.2011.
Προτείνουμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μετράνε προαπαιτούμενα, να μετρήσουν πόσους-ες μετανάστες-στριες έπνιξε ο φράχτης που θα καταργούσαν. Καλό θα ήταν επίσης να αρχίσουν την υποβολή των βιογραφικών τους για διορισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνουν.
Θυμοσοφούμε «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Το παρελθόν δεν είναι άλλοθι αλλά ερινύα.
Χαρακτηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ «κοινωνικό ασφαλίτη». Όπως ακριβώς ο ασφαλίτης προσποιείται το διαδηλωτή ώστε να συλλάβει κάποιον-α από μας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται το κίνημα με σκοπό να το χρησιμοποιήσει. Αυτό που έλεγαν παλιά «βρεθήκαμε στους δρόμους, να βρεθούμε και στις κάλπες». Με μια νότα δυτικού ανθρωπισμού για κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης που στήνει, νομίζει ότι θα μετατρέψει το καθημερινό του «ΝΑΙ» στους πνιγμούς μεταναστών-στριών σε εικονικό «ΟΧΙ». Νομίζει ότι το φουλάρι του Μουζάλα θα αποκρύψει το πάρτυ επιχορηγήσεων των ΜΚΟ και τις εργολαβίες της frontex. Δεν είμαστε όλοι-ες ψηφοφόροι καλοί μας συριζοκαμμένοι.
Θυμίζουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης ότι «γελοίοι επικίνδυνοι ανεγκέφαλοι» είναι όσοι-ες στις 5 Ιουλίου χόρευαν τσάμικα στο δρόμο και στις 13 Ιουλίου έκαναν γαργάρες το «ΟΧΙ» πνίγοντας το στην αγκαλιά του «ΝΑΙ» εφαρμόζοντας το τρίτο σκληρότερο μνημόνιο και μιλώντας για «πραξικόπημα».
Δεν παραδιδόμαστε εμείς στην «περιφρόνηση των δημοκρατικών πολιτών» όπως λέτε. Εσείς παραμένετε έκθετοι-ες με τις άθλιες ανακοινώσεις σας, που στον πολιτικό τους πυρήνα ευθυγραμμίζονται με τις αντίστοιχες του μαφιοζο-μπέου και της χ.α.. Εμείς πάντα στο δρόμο είμαστε.
Γι΄ αυτό κατηγορούμαστε. Ο δρόμος, δηλαδή η διαδήλωση, επέλεξε να είναι πανέτοιμη, συγκροτημένη και ψύχραιμη. Η χαρά του σύριζα θα ήταν να κάνει πράξη ο έκπτωτος μαφιόζος τη δήλωσή του για τάγματα εφόδου (και να τους λιώναμε), ώστε ο σύριζα να αυτοπροβληθεί σαν η «δημοκρατική λύση», παπαγαλίζοντας τα γνωστά χαζά περί «κοινωνικής ειρήνης», «εθνικής ενότητας» και «δημοκρατικού διαλόγου», εντός του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου». Έχει επιλέξει να συγκρίνεται με την ακροδεξιά του Σαμαρά κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στους γραβατωμένους χρυσαυγίτες, ώστε όλες του οι ενέργειες να μοιάζουν «πιο» δημοκρατικές. Σιγά το δύσκολο!
Τον τρόμαξε η νηφάλια εκδήλωση της οργής μας. Μια πανέτοιμη και συγκροτημένη διαδήλωση πραγματοποίησε συμβολική παρέμβαση (μερικές μπογιές και δυο σπασμένα τζαμάκια) στο τοπικό υποκατάστημα των τραπεζών και της frontex, το ΣΥΡΙΖΑ, και μόνο σ’ αυτό.
Γι’ αυτό «κατηγορούμαστε». Δεν «αποσπάστηκε ομάδα τραμπούκων από το σώμα της πορείας» για να σπάσουν το πρατήριο διαχείρισης φόβου και αδιεξόδου. ΟΛΗ η διαδήλωση είχε αποφασίσει, γνώριζε και χάρηκε. Γι αυτό και στάθηκε στο δρόμο και περίμενε το «απόσπασμα». Εκεί, στο δρόμο, εκεί που δε θα ξαναβρεθεί κανένα από τα στελέχη της «αριστερο»-ακροδεξιάς κυβέρνησης.
Δηλώνουμε, τέλος, ότι αυτό είναι η αρχή. ‘Όλα εδώ πληρώνονται…

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ συλλογικοτήτων και ατόμων που διοργάνωσαν και περιφρούρησαν την πορεία στις 18.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου