ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Κοινό δελτίο τύπου Πρώτα μας εξαθλίωσαν και τώρα μας λένε «μπαταχτσήδες»
Την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου η Λαϊκή συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου, η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας και αγωνιστές από άλλες συλλογικότητες, πραγματοποίησαν στη ΔΕΗ παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές ρεύματος προς συμπολίτες μας.  Η λαίλαπα των μνημονίων, τόσο της τωρινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η εργοδοτική ασυδοσία και η γιγάντωση της ανεργίας και της απλήρωτης ή κακοπληρωμένης εργασίας έχουν φέρει εδώ και καιρό εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά έξω από τα όρια κάλυψης των βασικών αναγκών επιβίωσης τους. Αυτό φαίνεται να μην αφορά τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και την κυβέρνηση, καθώς την αντιμετωπίζουν ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό και σαν μια επιχείρηση που τους ανήκει.                      
               
 Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου και η στάση του κ. Παπακωνσταντίνου, διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Βόλου, κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Αναπαράγοντας την κυβερνητική «καραμέλα» και λαμβάνοντας θέλοντας και μη τη θέση του «κυβερνητικού εκπροσώπου», είπε πως γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα και το ρεύμα κόβεται μόνο από τους «μπαταχτσήδες».  Είναι σαφές πλέον που στοχεύει το εν λόγω επιχείρημα. Να στρέψει τους εργαζόμενους σε μια εσωτερική αντιπαράθεση για το ποιος πληρώνει και ποιος δεν πληρώνει, αφήνοντας στο απυρόβλητο τόσο την κυβερνητική πολιτική που υπονομεύει μεθοδικά τη δυνατότητα διαβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και ταυτόχρονα ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί τα κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα.
          
 Ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε ταυτόχρονα να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη δηλώνοντας πως απλά εκτελεί εντολές και πως αν προκύψει κάποια ακραία περίπτωση «κάποιου διασωληνωμένου ασθενή» δε θα κοπεί το ρεύμα. Η εν λόγω τοποθέτηση δεν αποτελεί απόδειξή κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Είναι απόδειξη ενός κανιβαλισμού που αναγνωρίζει ως κοινωνικό δικαίωμα και ανάγκη μόνο το όριο από τη ζωή στο θάνατο. Τα μαγκάλια που στέρησαν ζωές φοιτητών πριν 2 χρόνια στη Λάρισα και σιγοκαίνε ακόμα σε δεκάδες σπίτια ξεχάστηκαν κιόλας…  Για εμάς κανένας εργαζόμενος που ασκεί δημόσιο λειτούργημα δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κυβερνητικές εντολές. Μια σειρά εργαζόμενων εξάλλου στα σχολεία (αξιολόγηση), στα νοσοκομεία (εισιτήρια) κτλ τις έχουν ποδοπατήσει για να υπερασπιστούν τα κοινωνικά δικαιώματα. Έχει έρθει εξάλλου προ πολλού ή ώρα να διαλέξουμε όλοι στρατόπεδο. Η με τους κοινωνικούς δολοφόνους ή με τον αγωνιζόμενο λαό για όλα εκείνα που του ανήκουν.
          
 Από τη δική μας πλευρά καλούμε όλο το λαό να αγωνιστεί για να περιφρουρήσει και να κατακτήσει τους υλικούς όρους για μια αξιοβίωτη ζωή. Δε χρωστάμε εξάλλου σε κανέναν όλα εκείνα που έκτισε η εργαζομένη πλειοψηφία με το μόχθο της. Δεν πουλάμε τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά σε καμία λογική ανταγωνιστικότητας, «έκτακτης ανάγκης» και ανταποδοτικότητας. Το επόμενο διάστημα θα μας βρουν μπροστά τους οι εργολάβοι που κόβουν με κυβερνητικά φιρμάνια την παροχή ενός κοινωνικού αγαθού όπως το ρεύμα και θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ήττα και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Λαϊκή συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου
Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου