ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Φυλάκιση 11 μηνών σε διαδηλωτή από το Δεκέμβρη του '09


Μπορεί η Δικαιοσύνη να επιφύλαξε ποινές-χάδι για τον αστυνομικό της ΔΕΛΤΑ που τραυμάτισε σχεδόν θανάσιμα την καθηγήτρια Αγγελική Κουτσουμπού στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009, όμως μέχρι σήμερα 6 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να διώκει διαδηλωτές που βρέθηκαν τότε στο πλευρό της, στην περιφρούρηση του μπλοκ του ΕΕΚ.
«Δίκη παρωδία» και «ετυμηγορία σκάνδαλο για τα δικαστικά χρονικά» χαρακτηρίζει το ΕΕΚ την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχο για όλες τις πλημμεληματικές κατηγορίες τον διαδηλωτή Ν. Κοντόπουλο, ακόμα και για όσες ο εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή, καταδικάζοντάς τον σε 11 μήνες φυλάκιση και 300 ευρώ πρόστιμο. «Κατά το κατηγορητήριο, που έγινε τελικά αποδεκτό από την έδρα, ο Νίκος Κοντόπουλος έμπαινε κι έβγαινε στο μπλοκ πετώντας πέτρες κατά αστυνομικών και σπάζοντας βιτρίνες! Τι κι αν οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες απέδειξαν περίτρανα πως βρισκόταν στην αλυσίδα της περιφρούρησης του ακινητοποιημένου μπλοκ του ΕΕΚ όταν τα μικρής έκτασης επεισόδια λάμβαναν χώρα 60-70 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης ενάντια στο μπλοκ μας;», σημειώνει η ανακοίνωση του ΕΕΚ. Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε στην κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας, αντρα της ομάδας ΔΙΑΣ που επέμενε ότι αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως «ταραξία», όμως δεν θυμόταν τίποτα άλλο από τη συγκεκριμένη ημέρα.
Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, μεταξύ τους της Αγγελικής Κουτσουμπού αντέκρουσαν τη μαρτυρία του αστυνομικού και ανέδειξαν την πολιτική σκοπιμότητα της δίκης, ανατρέχοντας στο κλίμα της εποχής, όταν ο τότε υπουργός Προ.Πο. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει την καταστολή της διαδήλωσης,  όπως αποδείχθηκε και από τις συνομιλίες του με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρντ που διέρρευσε το Wikilieaks. Η έδρα εξάντλησε την αυστηρότητά της καταλογίζοντας ως επιβαρυντικό στοιχείο παλιότερες καταδίκες του Ν. Κοντόπουλου, από την εποχή που ήταν τοξικοεξαρτημένος.
«Σε μια κανονική δίκη, ακόμα και στα πλαίσια αυτής της κουτσής αστικής δικαιοσύνης, θα αρκούσε για την αθώωση απλά και μόνο η κατάθεση της ψυχιάτρου σ. Κατερίνας Μάτσα, που ως πρώην θεραπεύτρια του σ. Νίκου Κοντόπουλου στο 18ΑΝΩ, απέδειξε επιστημονικά τη μεταμόρφωση ενός ανθρώπου πεταμένου στο περιθώριο των ναρκωτικών σε άνθρωπο-μαχητή της Ζωής. Ενσωματώνοντας την φιλοσοφία του θεραπευτικού προγράμματος, ο Νίκος Κοντόπουλος εδώ και μια 15ετία, όχι απλά είναι “καθαρός”, αλλά έχει γίνει ένα κοινωνικά ενεργό και ωφέλιμο για το κοινωνικό σύνολο άτομο, με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του αγώνα. Είναι η “ψυχή” διαφόρων κοινωνικών δομών αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους. Το προφίλ του δεν μπορεί να συνάδει σε καμιά περίπτωση με τις πράξεις που θέλησε να του προσάψει το κράτος με αυτή τη δίωξη. Μια επιστημονική κρίση που, ως φαίνεται, δεν αγγίζει την αστική δικαιοσύνη», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΕΚ. «Μας έστειλαν το μήνυμα. Δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Πρέπει να απαντήσουμε! Όχι απλά παλεύοντας για την δικαίωση του σ. Νίκου Κοντόπουλου στη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί εφεσιβάλοντας στην καταδικαστική απόφαση, αλλά και στις δύο επόμενες δίκες που έχουμε μπροστά μας, για την ίδια υπόθεση της 6/12/2009 και του βαρύτατου τραυματισμού της σ. Αγγελικής Κουτσουμπού», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι:
  • την Τρίτη 6 Οκτωβρίου δικάζεται στην Ευελπίδων ο  Ν. Κρίνσκυ, που  «συνελήφθη και κακοποιήθηκε μόνο και μόνο επειδή συγκράτησε τον επίδοξο δολοφόνο της σ. Αγγελικής, αστυνομικό Ποιμενίδη, που προσπάθησε να ξεφύγει».
  • την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου δικάζεται στο Εφετειο ο Κ. Μουτίδης, για κακουργηματικές κατηγορίες, χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί υπόψη από τις διωκτικές αρχές η κατάργηση του κουκουλονόμου.
http://www.efsyn.gr/arthro/fylakisi-11-minon-se-diadiloti-apo-dekemvri-toy-09 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου