ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ένα μικρό κομμάτι αλληλεγγύης ... Ειδομένη 27/9



Φτάσαμε σήμερα κατά τις 12μιση Ειδομένη - μαζί από ένα σημείο και μετά με το πούλμαν από το ΚΙΦΑ Δράμας. 

Άμεση εικόνα 

Στο πρώτο επίπεδο, καντίνες διάσπαρτες σε λασποχώραφο (πέρασαν από έλεγχο ΣΔΟΕ! μετά από διαμαρτυρίες και λογομαχίες αλληλέγγυων), μετά αστυνομία και πιο μέσα σε δεύτερο επίπεδο, στρωμένο λασποχώραφο από χαλίκια και πάνω του 6 σκηνές τεράστιες, ως υπόστεγα από μουσαμάδες σε μήκος πλάτος ύψος, στημένα από τους γιατρούς χωρίς σύνορα, για να προστατεύουν από αέρα και βροχή για λίγες ώρες.

3 μικρά τροχόσπιτα, από την ύπατη αρμοστεία (όπου μοιράζονται φαγητό και είδη υγιεινής) και 2-3 αντίσκηνα, από τους γιατρούς του κόσμου, ερυθρό σταυρό ,που προσφέρουν πρώτες βοήθειες και βοήθεια στο χώρο.
 Χημικές τουαλέτες και διάσπαρτοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, άνθρωποι οργανώσεων ΜΚΟ και θρησκευτικών ομάδων.
Ένα ΕΚΑΒ του κέντρου υγείας Κιλκίς σα φάντασμα (εμφανίστηκε ένεκα Κυριακής έτσι για την εικόνα).

Όλα ενώνονται από τις τεράστιες μετακινούμενες μάζες, τα  ποτάμια ανθρώπων που καταφτάνουν, μπαίνουν στις σκηνές, στήνονται στην ουρά για ένα γάλα και κρουασάν, μαλώνουν για μια κουβέρτα και ένα σλίπινγκ μπαγκ, αν υπάρξει, προσπαθούν να ξεκουραστούν για λίγο, πριν περάσουν από τον έλεγχο των συνόρων, που βρίσκεται... στο 3ο επίπεδο της εικόνας και μετά ακολουθεί η ουδέτερη ζώνη και μετά τα σύνορα ΠΓΔΜ και μετά........

Ένιωσα σα στάλα μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι ανθρώπων .

Μοιράσαμε, βοηθήσαμε , μιλήσαμε, όσο μπορούσαμε, κοιτούσαμε, κοιτούσαμε τόσο πολύ ενώ σιγοψιχάλιζε και φυσούσε πολύ, έξω και μέσα μας, πολύ όμως….

Τα χαλίκια στρώθηκαν για τις σκηνές και οι σκηνές στρώθηκαν για προστασία και ... έλεγχο.

Πολυεπίπεδη εικόνα, γιατί ετοιμάζεται ανοιχτής μορφής κέντρο κράτησης (hot spot), με καταγραφή προσώπου, αποτυπωμάτων, διαλογή, έλεγχο χαρτιών και απόδοση ή όχι ασύλου, επαναπροωθήσεις.

Όλα σε μια δίνη ελέγχου ανθρώπων. Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τους τόπους τους, ξεριζωμένοι από πόλεμο και εξαθλίωση που το καπιταλιστικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του επιβάλουν.  

Το λασποχώραφο εργαστήριο πειραματικό νέας μορφής στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Λεφτά δόθηκαν προς το παρόν για τις εγκαταστάσεις από Α21, ύπατη αρμοστεία, γιατρούς χωρίς σύνορα, γιατρούς του κόσμου και φυσικά, κρατικά και μη κονδύλια που δεν ξέρουμε. Οι ΜΚΟ θερίζουν προσφέροντας βοήθεια, ελληνικές και μη. 

Γνωριστήκαμε με αλληλέγγυους  από στέκι Κιλκίς.  Αλληλεγγύη που ενώνει τις δυνάμεις της με άλλα άτομα απ' όλη την Ελλάδα αλλά και από το διπλανό χωριό. Κάνουν ότι μπορούν μέρα και νύχτα μοιράζοντας βοήθεια και συμπαράσταση με βάρδιες, αφού οι θεσμικές οργανώσεις τα μαζεύουν και φεύγουν.. βράδυ. 

Τα κουτιά με είδη 1ης ανάγκης δεν επαρκούν και το ξέρουμε. Είκοσι, τριάντα, εκατό και χίλια τριάντα δεν επαρκούν, όχι μόνο γιατί χάνονται στη μαύρη τρύπα της ανάγκης της μετανάστευσης, της προσφυγιάς, αλλά γιατί είναι ένα μικρό μέρος της δύναμής μας. Δε μπορούν να γκρεμίσουν τα τείχη και κάθε μηχανισμό ελέγχου που αυτό το σύστημα έχει ετοιμάσει για μας. Μνημόνια, ανεργία, εξαθλίωση, εξατομίκευση, φυλακές, πόλεμοι, φασιστικά τέρατα, μίσος, ρατσισμός.
Όλα  προέρχονται και τάσσονται στην υπηρεσία του σάπιου συστήματος. 

Εμείς ανάπηροι δείχνουμε τα χέρια μας* 

Δείξ'τα,  άπλωσέ τα, τα έχεις κι είναι εκεί για τον ταξικό αδερφό σου. Είναι τα χέρια της αλληλεγγύης, της μάχης, της σύγκρουσης, του γέλιου, της φαντασίας, της μνήμης, της συλλογικότητας, της επιθυμίας, της Ζωής. Αυτό το σύστημα είναι σάπιο γιατί  στερείται  όλ’ αυτά και  προσπαθεί να ρουφήξει και να αντιστρέψει κάθε  ανθρώπινο για να επιβιώσει. Είναι σάπιο, σαρκοβόρο και πρέπει να τσακιστεί.

Καλή δύναμη σε όλους μας σύντροφοι, σε όλους τους αποκλεισμένους και καταπιεσμένους αυτής της γης.

Στα αμέτρητα χιλιόμετρα πλεγμάτων, συν- όρων , καταστολής και θανάτου, που μας κυκλώνουν,  να χτίσουμε αμέτρητα χιλιόμετρα αγώνα, σύγκρουσης και ... Ζωής...  θέλω να πιστεύω, της δικής μας Ζωής.

Υ.Γ. Τα υλικά τα γνωρίζουμε
Ε.Μ
* από το στίχο στο ποίημα "επίλογος" του Μαν. Αναγνωστάκη "ανάπηρος δείξε τα χέρια σου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου