ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Στηρίζουμε την Πανυγειονομική Απεργία των εργαζομένων στην Υγεία. Διαμαρτυρία 20/5, 1100πμ, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.




ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Στο όνομα των κερδών και των αποδοτικότερων επιχειρήσεων, κάθε έννοια του δημόσιου κατεδαφίζεται και στρώνεται ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Με ένα διαλυμένο ΕΣΥ και ΠΕΔΥ(με απολύσεις,  άγριες περικοπές στους προϋπολογισμούς  δημόσιων νοσοκομείων, λειτουργικές ελλείψεις, δυσκίνητες επιτροπές αξιολόγησης ανασφάλιστων, κλειστά και υποστελεχωμένα τμήματα) και με αποκορύφωμα την έγκριση δημιουργίας της ΕΣΑΝ ΑΕ, συντίθεται ένα έρημο δημόσιο τοπίο, αλλά και πολλά «υποσχόμενο»  ιδιωτικό. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, οδηγούνται στο να αγοράσουν από τον ιδιωτικό τομέα τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταδικάζονται σε αποκλεισμό, απόγνωση, αναπηρία και θάνατο.

Αυτή είναι η “πολιτική της κρίσης”, δηλ η “πολιτική” της ταξικής γενοκτονίας.

Σε αυτήν απαντάμε με στήριξη των δίκαιων αιτημάτων και των αγώνων των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και καλούμε σε ένα πλατύ διεκδικητικό, πολιτικό, ταξικό κίνημα για την Υγεία, απαιτώντας Δημόσια και Δωρεάν Υγεία Για Όλους, με Ολική Διαγραφή του χρέους και:

  1. Πλήρη Νοσοκομειακή, Ιατροφαρμακευτική και Οδοντιατρική περίθαλψη για όλους, χωρίς καμία διάκριση, με κάρτα υγείας
  1. Καμία οικονομική συμμετοχή για τους άνεργους και τους ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες (με η χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα).
  1. Κανένα κλείσιμο Ψυχιατρείου, Δημόσια και Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχουσών δομών Ψυχικής υγείας  και Απεξάρτησης. ( τομεοποίηση των υπηρεσιών, πλήρες και ολοκληρωμένο δίκτυο ψυχικής υγείας όλων των προϋποθέσεων κοινωνικής επανένταξης)
  1. Απρόσκοπτη ταχύρρυθμη λειτουργία των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)  βασισμένη μόνο στις ανάγκες των εξεταζόμενων ανθρώπων.
  1. Άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ αλλά και στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Άμεση αποκατάσταση των μισθών όλων των εργαζόμενων και καταβολή των δεδουλευμένων τους.
  2. Άμεση λειτουργία των κλινών ΜΕΘ
  3. Εθνικοποίηση των ΜΚΟ υγείας και ψυχικής υγείας, χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες και ένταξη όλων των υπηρεσιών στο ΕΣΥ
  4. Λειτουργία όλων των χώρων υγείας με βάση την αυτοδιαχείριση, με κοινωνικό έλεγχο των εργαζομένων.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
 

Σας καλούμε σε διαμαρτυρία στις 11 Ιουνίου, 10πμ, έξω από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ (Λ. Ειρήνης 129 Ν. Ιωνία Βόλου), που λειτουργούν συνεχώς σε βάρος των θεραπευτικών και προνοιακών αναγκών των ΑΜΕΑ - αναπήρων και υπέρ των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου