ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

1η πανελλαδική συνάντηση δομών αλληλεγγύης, στις 9-10 Μαίου στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο!



Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου και το Ιατρείο Αλληλεγγύης, πήρε την απόφαση να μη συμμετέχει στο διήμερο δομών αλληλεγγύης, 9 - 10 Μαΐου στην Αθήνα.

Είμαστε αντίθετοι στη διαδικασία συγκρότησης του συγκεκριμένου διημέρου.
Η πρόσκληση στάλθηκε με έτοιμες θεματικές, χωρίς να τίθενται όροι συνδιαμόρφωσης. Δεν κοινοποιήθηκε στη δημόσια  πλατφόρμα των ιατρείων, βάζοντας έτσι εξαρχής κριτήρια διαχωρισμού, που δε γνωστοποιούνται.
Κριτήρια όμως που, πιθανώς, μπορούν να αφορούν θεσμικούς και εξωθεσμικούς φορείς, που καλούνται όλοι μαζί κατά το διήμερο, να μπουν σε ένα διάλογο ώστε τελικά να συνδράμουν, ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική.

Τα καθήκοντά μας παραμένουν τα ίδια, όπως και η κατάσταση:

Απέναντι στην ανεργία, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις των μισθών, συντάξεων και την διαγραφή των κοινωνικών αγαθών για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Δεν πληρώνουμε τη κρίση του καπιταλισμού, Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους».

Απέναντι στην «εθνική» υποχρέωση να πληρώσουμε το χρέος των καπιταλιστών έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλο το χρέος να διαγραφεί», σύνθημα που μας διαχωρίζει από τη ρηχή κινηματική διαμαρτυρία και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες του λαού.

Απέναντι στην εξαΰλωση των κοινωνικών αγαθών και την αποστέρηση των στοιχειωδών για τη ζωή, τη πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, έχουμε αντιτάξει το σύνθημα «Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν».

Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και κάθε αγαθό και δικαίωμα όπως στέγαση, σίτιση, είναι αυτονόητα. Δε θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε ένα κυβερνητικό έργο που θέτει κριτήρια σε "δικαιούχους ". 

Στην ανθρωποφάγο κρίση του καπιταλισμού, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή και την εδραίωση της ζωής μας. Καμιά συμμετοχή σε μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να στηρίζουν την κρίση.

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου