ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Για το ψηφαλάκι ρε γαμώτο ! ή αλλιώς Η αθλιότητα της προεκλογικής “αλληλεγγύης”



Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κ. Βούλα Πατουλίδου, «τομεάρχης προαγωγής εθελοντισμού του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», πέρασε προχθές μια βόλτα από το ΚΙΑ, άφησε 2 σακούλες φάρμακα, μας διαβεβαίωσε πως το έκανε ως άτομο και δεν θέλει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, είπε την καλησπέρα της κι έφυγε. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν σκοπεύει να ανακοινώσει πουθενά την «προσφορά» της στο ΚΙΑ, την άλλη μέρα είδαμε σε πολλά sites να προβάλλεται το μήνυμά της, ότι καλεί τον κόσμο να στηρίξει τα ΚΙΑ και τον εθελοντισμό!
Επειδή και το θράσος και η υποκρισία έχουν το όριό τους, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κυρία Πατουλίδου ορισμένα πράγματα:


1) Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι δύο σακούλες φάρμακα αφημένα σε ένα Κοινωνικό Ιατρείο    είναι  μία  συνολική  πολιτική  στάση.  Την  οποία  εσείς,  “κυρία” Πατουλίδου,  δεν  υπηρετήσατε  όταν  επί  σειρά  ετών  συμπράξατε  ενεργά  με  εκείνο  το κομμάτι του  διεφθαρμένου  πολιτικού και κομματικού κατεστημένου που μας οδήγησε στη σημερινή βαρβαρότητα, στην ανεργία του  30%,  στα  3  εκατομμύρια  ανασφάλιστους  και  στις χιλιάδες  αυτοκτονίες.
2) Η  κοινωνική  αλληλεγγύη  δεν  είναι  προεκλογική  εκδήλωση  ή  χριστουγεννιάτικο  έθιμο φιλανθρωπίας.  Δεν  είναι  φιλανθρωπικό  γκαλά, για να την περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι και από site σε site στο internet, μπας και δημιουργήσετε το «κοινωνικό» προφίλ που δεν έχετε. Είναι μία συνεπής και συνεχής πολιτική στάση που γίνεται μεταξύ ανθρώπων που κοιτιούνται στα μάτια και που αγωνίζονται μαζί, δίπλα δίπλα, για να ανατρέψουν πολιτικά τη σημερινή καταστροφική συνθήκη, στη δημιουργία της οποίας εσείς και οι όμοιοί σας συμβάλλατε.
3) Η  κοινωνική αλληλεγγύη  δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε ντόπιους και σε ξένους, σε νόμιμους και σε λαθραίους. Κάτι που προφανώς εσείς και οι φίλοι σας οι χρυσαυγίτες (οι οποίοι τραμπουκίζουν και σκοτώνουν  μετανάστες)  δεν  συμμερίζεστε.  Να  σας  υπενθυμίσουμε  πόσο  περιχαρής ήσασταν, όταν πρόσφατα συμμετείχατε με τον Κασιδιάρη οι δυο σας σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής (https://www.youtube.com/watch?v=59pEzc__lSo) και  ότι  πρόθυμα υπερασπιστήκατε το κόμμα των φασιστών και των φονιάδων ισχυριζόμενη ότι η έρευνα για  τα  εγκλήματα  της  χρυσής  αυγής  βασίζεται  σε  ψέμματα (http://www.theguardian.com/world/2014/apr/16/greece-golden-dawn-hitler).

Στο ΚΙΑ δεν είμαστε απλά εθελοντές. Είμαστε μια ζωντανή αυτοδιαχειριζόμενη, αντιφασιστική, αντιρατσιστική συλλογικότητα, ενεργό κομμάτι του κινήματος για την δωρεάν δημόσια υγεία. Και κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο δρόμος μας δεν συναντιέται ποτέ και με κανένα πρόσχημα με όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της σημερινής βαρβαρότητας - πόσω μάλλον με άτομα που συναγελάζονται με φασιστοειδή.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου