ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα των Κοινωνικών Ιατρείων φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου



Η πιο βάρβαρη ως τώρα επίθεση στην υγεία, που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα, πραγματοποιείται με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή και ήδη συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή. Το νομοσχέδιο όμως δεν διαλύει μόνο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κλείνοντας τα περισσότερα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, αλλά οδηγεί και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα και τελικά στην απόλυση 8.500 εργαζόμενους στην υγεία.
Αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι είναι ήδη αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην ουσία, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία και για κάθε ασφαλισμένο.  Με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, η κυβέρνηση προωθεί ένα πολιτικό σχέδιο ακόμα μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης της υγείας, αφού με τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών υγείας σε αγοραστή, οδηγούμαστε σε ιδιωτικές κλινικές και μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά πληρώνοντας ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις εξετάσεις και τις υπόλοιπες παροχές υγείας.
Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς δεν σημάνει καμία καθυστέρηση, είναι το λιγότερο γελοίες και κυνικές. Η κυβέρνηση κλείνει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ (για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα) και ο ένας μήνας, που αναφέρει, είναι ανεδαφική εκτίμηση, καθώς οι διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υπαγωγή των μονάδων στο νέο σύστημα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία όλων.
Η δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς απολύσεις και κλείσιμο δομών, το οποίο θα εξυπηρετεί ΙΣΟΤΙΜΑ όλη την κοινωνία και όχι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, και θα εξασφαλίζει την πλήρη και δωρεάν πρόσβαση όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι,  είναι η βασική διεκδίκηση των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης. Τα ΚΙΦΑ που με την καθημερινή τους λειτουργία προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την έννοια της δωρεάν περίθαλψης, να στηρίξουν τα θύματα αυτής της πολιτικής και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων ασθενών, και τη διάλυση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, δεν μπορούν παρά να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα από κοινού με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο  την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗMΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 11π.μ.
στο Υπουργείο Υγείας
Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου