ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ



ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΜΚΟ!

ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥΡΕΣ!

Λίγους μήνες από τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης στις φτωχογειτονιές της Νέας Ιωνίας, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ανοικτής Συνέλευσης Μαγνησίας και της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι, συνταξιούχοι και παιδιά, έχουν προσέλθει στους εθελοντές γιατρούς μας για να τους παρασχεθούν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, την εποχή της πλήρους κατάρρευσης των υπηρεσιών υγείας και του κοινωνικού αποκλεισμού που διαμορφώνει η καπιταλιστική χρεοκοπία.
Ένα σημαντικότατο ζήτημα έχει προκύψει από τη λειτουργία του Ιατρείου: Δεκάδες ανήλικα παιδιά στερούνται πλέον των αναγκαίων εμβολιασμών , που έχουν εγκριθεί από την επιτροπή εμβολιασμών και τα οποία πρέπει να κάνουν τα βρέφη, τα παιδιά και οι έφηβοι. Απελπισμένοι γονείς προσήλθαν στο Ιατρείο μας ζητώντας μας να κάνουμε τους αναγκαίους εμβολιασμούς.

Η Συνέλευσή μας αλλά και η ιατρική μας ομάδα έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με σωματεία εργαζομένων στο χώρο της υγείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση πάνω σ΄ ένα καυτό ζήτημα που θα επαναφέρει σύντομα ασθένειες ( ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, τετάνου , κοκκύτη ,πολιομυελίτιδας κλπ) που εξαφανίστηκαν μεταπολεμικά. Μέλη της ιατρικής ομάδας συμμετείχαν στην εκδήλωση για την υγεία που έγινε στην Αθήνα από τη Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, όπου συζητήθηκαν οι συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και οι επιπτώσεις της στο χώρο της υγείας και οι δραματικές συνέπειες σε ολόκληρο το πληθυσμό.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η νέα δράση του Δήμου Βόλου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού περιλαμβάνει εμβολιασμούς παιδιών σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Όπως είναι γνωστό η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», παρέχει ιατρικές υπηρεσίες με τη συνδρομή πολυεθνικών εταιρειών (μεταξύ αυτών εταιρείες διοδίων, εταιρείες τηλεπικοινωνιών που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και τους Γενικού Επιτελείου Στρατού, μέσων μαζικής ενημέρωσης που λοιδορούν τους αγώνες του λαού για επιβίωση και υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα μνημόνια και αστικές κυβερνήσεις, τράπεζες που χρεοκόπησαν τη χώρα κλπ), στα πλαίσια της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», ένας μηχανισμός συγκάλυψης της ανελέητης εκμετάλλευσης του εργαζόμενου πληθυσμού και που τώρα σε συνθήκες κρίσης μετατρέπονται σε «σωτήρες» της καταστροφής που οι ίδιοι και το σύστημά τους έχουν δημιουργήσει.

Η πλήρης διάλυση του "υποτιθέμενου" κοινωνικού κράτους, η ολοκληρωτική αποδιοργάνωση και αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ολοσχερής μετάλλαξή μας σε οιονεί "ευάλωτες ομάδες", που θα μπορούν να επιβιώνουν μόνο δια μέσου δράσεων "φιλανθρωπίας" και «ευγενικής χορηγίας» εθελοντών ιδιωτών και επώνυμων χορηγών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανακοίνωση “Δελτίο Τύπου Yφυπουργού Yγείας, Φωτεινής Ν. Σκοπούλη, για την ολοκληρωμένη εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού”, συγκαλύπτει το οργανωμένο έγκλημα κατά των παιδιών μας και ολόκληρης της εργατικής τάξης με την αποστέρηση πλέον των βασικών όρων ύπαρξης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανακοινώνει ότι «έβαλε τάξη» στο νοσοκομείο και έχει απόθεμα χιλιάδων ευρώ, όταν ο μισός πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας δικαιολογεί την ύπαρξή της, με την ευγενική υποστήριξη εταιρειών, που έχουν πλουτίσει από την εκμετάλλευση του εργαζόμενου πληθυσμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να παλέψουν μαζί μας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ως αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που διεξάγουν και οι ίδιοι για να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλο το πληθυσμό, χωρίς την άδεια διοικητών, υπουργών, κλινικαρχών, πολυεθνικών, αντιδημάρχων και να συγκροτήσουμε τώρα το αναγκαίο κέντρο αγώνα ενάντια στους καταστροφείς της ζωής μας!


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου