ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παράνομη η συν-είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ !

Με απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η απαίτηση της ΔΕΗ να συνεισπράττει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το λεγόμενο χαράτσι.
Προσφυγή κατά του σχετικού νόμου που επέβαλε στη ΔΕΗ αυτό το "φορολογικό καθήκον" (νόμος 4021/2011) είχαν υποβάλλει φορείς και οργανώσεις καταναλωτών, εκπροσωπούμενες από τον δικηγόρο Γιάννη Μυταλούλη.
Η απόφαση είναι εκτελεστή άμεσα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να τελεσιδικήσει από τυχόν προσφυγές κατά αυτής. Έτσι η απόφαση ουσιαστικά συμπληρώνει την απόφαση του Σ.τ.Ε. που θεώρησε αντισυνταγματική κάθε διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά δεν διασφάλιζε τον καταναλωτή από την αυθαιρεσία του δημοσίου και της ΔΕΗ.
Πιο καθαρή απόφαση δεν μπορούσε να βγεί. Πλέον μπορούμε ως και να απαιτήσουμε επιστροφή χρημάτων από τη ΔΕΗ, η οποία "οικειοθελώς" λειτούργησε με εκβιαστικό τρόπο ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, κατά παράβαση της σύμβασης με τους καταναλωτές, κατά παράβαση κάθε θεσμικού και διοικητικού πλαισίου. Συμπέρασμα:
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου