ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κάτω τα χέρια από Τ.Τ και Α.Τ.Ε

Η συγκυβέρνηση «των προθύμων» συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κάνοντας βαθιά υπόκλιση στο τραπεζικό κεφάλαιο  και βάζοντας αυτή τη φορά στο μάτι την όποια δημόσια περιουσία έχει μείνει, (αφού φρόντισαν για χρόνια να απαξιώσουν τις υπηρεσίες), στο χώρο των τραπεζών και τσακίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι  μέσω της φορολόγησης τους «επιδοτούν» και οι τραπεζίτες κερδίζουν.
Οι δημόσιες τράπεζες γίνονται εύκολη λεία για το τραπεζικό- ληστρικό καρτέλ. Αυτοί θα πάρουν τη διαχείριση και τα κέρδη και οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Η αρχή γίνεται με την Αγροτική, που την χαρίζουν στην Πειραιώς και τον Σάλλα. Μαζί με αυτήν τινάζουν στον αέρα τις θυγατρικές της  και υποθηκεύουν το μέλλον χιλιάδων μικρο αγροτών και μικροεπαγγελματιών δανειοληπτών, συνεταιριστικών επιχειρήσεων και συνολικά τοπικών κοινωνιών.
Τον ίδιο χαρακτήρα και τα ίδια κίνητρα, έχει και η σχεδιαζόμενη επίθεση που θα ακολουθήσει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ανεξάρτητα από το ποιος ιδιώτης θα απλώσει πρώτος το χέρι στο Τ.Τ, το σίγουρο είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες μικροαποταμιευτές εργαζόμενοι, αγρότες, κάτοικοι ακριτικών νησιών, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να γίνουν έρμαια αυτοί και οι καταθέσεις τους, στις ορέξεις και τους όρους των μεγαλοτραπεζιτών.  Μας παραμύθιαζαν – και με τεράστια ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας- ότι δεν θα μας πειράξουν. Τώρα απειλούνται οι θέσεις εργασίας μας, οι μισθοί, τα δικαιώματά μας . Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν πως θα κάνουμε έστω και μισό βήμα πίσω. Είμαστε έτοιμοι για όλες τις μάχες, όσο δύσκολες κι αν μοιάζουν, έχοντας εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, κόντρα στα συμφέροντα εργοδοτών- κυβέρνησης- Ε.Ε.- κράτους-γραφειοκρατών, με γνώμωνα την υπεράσπιση των κατακτήσεων και την διεύρυνσή τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συνυπογράψουμε στα deal της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες που γίνονται κάτω από το τραπέζι .Μέχρι σήμερα το Τ.Τ. ήταν για τις κυβερνήσεις ο μεγάλος κουμπαράς του κράτους και η τράπεζα των μικροαποταμιευτών, και με τις  “ επιχειρηματικές κινήσεις “ των διοικήσεων το φτάσανε στην πλήρη απαξίωση . Συνάδελφοι, έφθασε η ώρα που όλοι και ο καθένας χωριστά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της συνείδησης του μέσα από συλλογικές διαδικασίες όπου θα δώσουμε την μάχη αυτή.
·         Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα του Τ.Τ. και της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
·         Συντόνισμος του αγώνα των εργαζομένων των δυο τραπεζών .
·         Όχι στην ομηρία των συμβασιούχων μας
·         Να προχωρήσουμε άμεσα σε γενική συνέλευση
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο- ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου