ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση στις Σκουριές για την υπεράσπιση του δάσους από τους χρυσοθήρες



Κάλεσμα επιτροπών αγώνα της Ιερισσού ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Κάλεσμα να υπερασπιστούμε το δάσος των Σκουριών απευθύνουν στον κόσμο οι επιτροπές αγώνα της Ιερισσού ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, οι οποίες την Τρίτη στην μεγάλη λαϊκή συνέλευση τους αποφάσισαν να ανεβούν σήμερα, Κυριακή 5 Αυγούστου στον Κάκαβο για να υπερασπιστούν το δημόσιο πλούτο από τα καταστροφικά συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων του Μπόμπολα και του Πάχτα.
"Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής στην μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1:
Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.
Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.
Τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, του Μπόμπολα, και του Πάχτα που τα υπηρετεί, δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε το ξεπούλημα της γης μας και το ξεκοίλιασμά της είναι μια απλή αλλαγή χρήσης. Είναι η καταστροφή." αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων.
Τα ΜΑΤ στην Ιερισσό, συγκρούσεις με τους κατοίκους, χρήση πλαστικών σφαιρών από δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών.  Συνεχής ενημέρωση.

http://www.alterthess.gr/content/sygkentrosi-stis-skoyries-gia-tin-yperaspisi-toy-dasoys-apo-toys-xrysothires-synexis-enimero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου