ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για να είμαστε παρόντες στους αγώνες!

«ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
για να είμαστε παρόντες στους αγώνες!

Πριν περάσουν λίγοι μήνες από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, περίπου 9 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς φάρμακα. Παρά την υποτιθέμενη διευθέτηση των χρεών προς φαρμακεία, νοσοκομεία, η μαύρη τρύπα διευρύνεται και βουλιάζει τους πάντες σε κοινωνική απόγνωση. Χιλιάδες άνεργοι στρέφονται στις στοιχειώδεις δομές της Πρόνοιας, ενώ άλλοι τόσοι είναι πλέον αποκλεισμένοι από κάθε ιατρική πράξη και οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα και πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
«Το κοινωνικό κράτος θα συρρικνωθεί». «Αν δεν περιοριστεί η ύφεση και δεν έρθει κάποια στιγμή η ανάπτυξη τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία θα την πληρώσουν» είπε πριν λίγο καιρό  ο  υπουργός ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ  Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;
Η μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα είναι η χρεοκοπία του καπιταλισμού, που διαλύει τα πάντα.

Δεν διαλύουν απλώς τις εργασιακές σχέσεις, δεν κόβουν απλώς μισθούς και συντάξεις αλλά η μαζική ανεργία και υποαπασχόληση καταστρέφει όλους τους όρους αναπαραγωγής της ζωή μας, με 2.200 αυτοκτονίες μέσα στα Μνημόνια, στερώντας πια τη διατήρηση της ζωής. Οι σωτήρες του κεφαλαίου και όχι του απλού πολίτη (συνταξιούχου , εργαζόμενου, άνεργου ), έφτασαν  να καταστρέφουν και το πολυτιμότερο αγαθό την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που δεν επισκέπτονται τα νοσοκομεία όταν αρρωσταίνουν διότι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι των 5ευρώ του νοσοκομείου ή αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα .Υπάρχουν γονείς που δίνουν παράταση  στον εμβολιασμό του παιδιού τους γιατί σκέφτονται ότι αν πληρώσουν το εμβόλιο σήμερα ίσως να  μην έχουν τροφή για το παιδί τους την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν γυναίκες που αδυνατούν να πληρώσουν τις εξετάσεις τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται σωστά και να κινδυνεύει το έμβρυο. Υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν κάνουν τις εξετάσεις ρουτίνας λόγω φτώχειας .

Οι σωτήρες του κεφαλαίου πιστεύουν πως οτιδήποτε δεν επιφέρει χρήμα στο ταμείο τους, κόβεται, όπως το σύστημα ΥΓΕΙΑΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ!

Σήμερα, που έχει αποκαλυφθεί ότι το κοινωνικό συμβόλαιο ήταν προϊόν της ειρηνικής επέκτασης του κεφαλαίου, η χρεοκοπία του ίδιου του καπιταλισμού αποκάλυψε ότι κανένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεν μπορεί να συναφθεί με τις «αγορές», δηλαδή το χρηματιστικό κεφάλαιο που διαλύει τους όρους ύπαρξης.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας και  η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν το ιατρείο αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστούν συλλογικά οι δραματικές συνέπειες της κρίσης. Δεν είναι προσπάθεια υποκατάστασης της πραγματικής ανάγκης για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό, ούτε προσπάθεια δημιουργίας παράλληλων δομών μέσα στο χρεοκοπημένο σύστημα. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό.
Το Ιατρείο μας και το Ιατρείο σας, απευθύνεται στους μη έχοντες και κατέχοντες, στους αποκλεισμένους, έλληνες και μετανάστες, για να διατηρήσουμε την υγεία μας και να είμαστε παρόντες καθημερινά στους αγώνες ανατροπής του σάπιου αυτού συστήματος.
Είναι μια συλλογική δράση, παρέχεται χωρίς αντίτιμο, σε επίπεδο συμβουλευτικής και ιατρικής υποστήριξης σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (δεν θα γίνεται συνταγογράφηση φαρμάκων) και σε θέματα φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστους και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Καλούμε  όλους τους γιατρούς , τους νοσηλευτές , τους φαρμακοποιούς και όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν  στην οργάνωση του Ιατρείου Αλληλεγγύης στη γειτονιά του Αγ. Νεκταρίου !

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
(Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 8.00μμ, ΚΤΙΡΙΟ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας)
ΤΗΛ. EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972967981 , 6938231800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου