ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Σοσιαλδημοκρατία: εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών, συλλήψεις αλληλέγγυων, κατεδαφίσεις

Ο Μπουτάρης στοχοποιεί και Κατάληψη Υφανέτ σε Θεσσαλονίκη
Σπάσιμο γραφείων συριζα σε πολλές περιοχές
“Εληξαν οι καταλήψεις των γραφείων συριζα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες – οι δίκες αναβλήθηκαν για 5 Αυγούστου.
Τα κτίρια για τα οποία κατέθεσε μήνυση ο Καμινης ειναι τα: Αχαρνων κ Σουρμελη,Πρασσά και νοσοκομείο Πατησίων
17:30 ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΟΜΙΚΡΟΝ, ασφαλιτες παντού στους δρόμους των Εξαρχείων
Συγκέντρωση στις 18:00 απέναντι από τα κατειλλημένα γραφεία του συριζα
17:00 «Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει ο Καμίνης για καταλήψεις κτιρίων που ανήκουν στον δ.Αθήνας & για εγκατάσταση σε αυτά προσφύγων & μεταναστών«(ΑΠΕ_ΜΠΕ)
Εκκενώθηκε και το λιμάνι του Πειραιά από μετανάστες σήμερα το πρωί. Όπως είχε ανακοινωθεί από το κράτος της σοσιαλδημοκρατίας «προτεραιότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου η εκκένωση Πειραιά και Ελληνικού». αφήσαν και ένα μεγαλόψυχο εφταήμερο…
«Εκτός των καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη εκκενώθηκε και το κοινωνικό κέντρο No Border στη Μυτιλήνη«(twitter)
«Τα χαράματα εκκενώθηκαν από την αστυνομία τρεις καταλήψεις που στέγαζαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Η Hurriya, όπου στεγάστηκαν πρόσφυγες σε αχρησιμοποίητη πολυκατοικία, το Μανδαλίδειο κτήριο, στο οποίο στεγάζονται επίσης άστεγοι εδώ και χρόνια και το πρώην ορφανοτροφείο στην Τούμπα, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη μέχρι που ο διαβόητος Λοβέρδος το έκανε δώρο στην αναξιοπαθούσα Μητρόπολη, λίγο μετά την υπόθεση με τις οροθετικές γυναίκες. Οι προσαγωγές – που αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις – έχουν φτάσει τις 85, ενώ μπουλντόζες ήδη γκρεμίζουν το χώρο της κατάληψης στο πρώην ορφανοτροφείο, όπου βρίσκονται ρούχα, τρόφιμα και ιατρικά είδη.
Επίσημα αναφέρεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις, η επέμβαση της αστυνομίας συνέβη ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες. Μηνύσεις, οι οποίες, κατά μια διαβολική σύμπτωση, συνέβησαν ταυτόχρονα. Γιατί ανεπίσημα, αυτό που λέγεται είναι ότι η αστυνομία έπρεπε να δείξει πυγμή μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή δε διέταξε την απαγόρευση της εκδήλωσης No Border. Οι απολυταρχικές κραυγές του δημάρχου και όλου του «φιλελεύθερου» δεξιού συρφετού που ζητούν «μηδενική ανοχή», θεωρώντας ότι όποια διαμαρτυρία, ή κοινωνική δράση δεν ταιριάζει στο δικό τους πολιτικό όραμα, θα πρέπει να καταστέλλεται, προβλήθηκαν μεθοδικά. Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη στην οποία έχει ποινικοποιηθεί ακόμα και το να αράζεις στον πεζόδρομο, στη λογική ότι έτσι μένουν άδεια τα τραπεζοκαθίσματα του ασύδοτου ιδιοκτήτη μπαρ, οποίος δεν έχει παρά να στείλει στο θεληματάρη των επιχειρηματιών Μπουτάρη ένα αίτημα να κατεβούν τα ματ να καθαρίσουν για πάρτη του.
Εξάλλου, την αλληλεγγύη του λαού στους πρόσφυγες, ο Σύριζα την έκανε σημαιάκι του και την καπηλεύτηκε όσο έλπιζε ότι αυτή θα αποτελούσε το αριστερό φύλλο συκής στο νεοφιλελεύθερο ξεπούλημα που ετοίμαζε, ξεφορτώνοντας από την πλάτη του και την ευθύνη της παροχής των στοιχειωδών σε ανθρώπους που χρήζουν διεθνή προστασία. Τώρα, που η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί το προπύργιο κραυγαλέων παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων, καταργώντας την ίδια τη Συνθήκη της Γενεύης, τώρα που δεν έχει κανένα ανθρωπιστικό φύλο συκής, τώρα που η κοινωνία γνωρίζει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό θετικό που θα μπορούσε να περιμένει από αυτή, το μόνο που μένει στην κυβέρνηση Συριζανέλ είναι εντατικοποίηση της καταστολής, ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, ολική στροφή στη λογική της ακροδεξιάς.
Ντροπή. Απλά.» (αναδημοσίευση από fb)

12:58:
«Οι προσαγωγές από τις καταλήψεις έφτασαν τις 100. Περίπου 70 από αυτές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις. Ακολουθούν βίντεο ντοκουμέντα της αστυνομικής επιχείρησης στην Κοινότητα Hurriya:
Μετά την επιχείρηση εκκένωσης, πραγματοποιήθηκε, ως απάντηση, κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με αιτήματα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ανάκληση της επιχείρησης κατεδάφισης του Ορφανοτροφείου.
Ωστόσο, μπουλντόζα με την συνοδεία ΜΑΤ ξεκίνησε την κατεδάφιση του κτιρίου του Ορφανοτροφείου.» (omniatv)

CoW_1CDXEAA6UlL
Κατάληψη γραφείων ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη:
«Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αποκλεισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επείγον κάλεσμα έξω από τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (Εγνατίας με Αριστοτέλους), τώρα!
Ανακοίνωση κατάληψης κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη:
Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων – μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη» (provo)

Ανακοίνωση της συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη

«Απο το πρωι οι μπατσοι έχουν εισβάλλει σε 3 καταλήψεις στεγης, οι οποίες φιλοξενούν και μεταναστες, στο ορφανοτροφειο, στην καρολου ντηλ και στη λεωφορο νικης, έχουν γίνει 83 προσαγωγές και υπάρχουν πληροφορίες για πάνω απο δεκα συλλήψεις. Εχει ηδη ξεκινήσει διαδικασία κατεδάφισης του ορφανοτροφειου, ενώ δεν αφηνουν κοσμο να παρει φάρμακα που έχει αμεση ανάγκη και βρισκονται εντός του κτηριου.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφερονται σε κεντρα κράτησης και οι αλληλεγγυοι σερνονται σε κρατητήρια και δικαστικές αιθουσες. Πριν λιγη ώρα συντροφοι συγκρουστηκαν με μπατσους στην είσοδο των γραφειων του σύριζα και τα κατελαβαν. Τα ακροδεξιά καθάρματα του σύριζα στοιχίζονται απολυτα με τις θέσεις της ΝΔ, του ανθιμου και όλου του συρφετου αποτελώντας το μακρύ χερι της καταστολής. Με μια πρωτοφανή επιχειρηση εκδίκησης του no border, επιτίθενται αγριο χάραμα σε οικογένειες προσφύγων μέσα τα καταλυμματα τους και στους αλληλεγυους. Η εξουσία δειχνει ξανά τα δοντια της που ειναι τέλειως σάπια, οπως ακριβως και ο χρεωκοπημενος κσμος του κρατους κι των αφεντικων. Κανεις μας δεν τους φοβαται. Οι συντροφοι μας απο την καταληψη των γραφείων του σύριζα κι ολοι μας ζητούμε την αμεση απελευθερωση ολων των συληφθεντων ντοπιων και μεταναστων, τη διακοπη της κατεδαφισης του ορφανοτροφειου, εξω οι μπατσοι απο τα σπίτια μας και τις ζωες μας.
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο» (indymedia)

Από τη Συρία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, ο πόλεμος συνεχίζεται

«Από τα συντρίμμια των πόλεων της Συρίας, στα συντρίμμια των εκκενωμένων καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη. Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται και στα Ευρωπαϊκά κράτη από τη βιομηχανία των κλειστών συνόρων. Παπάδες, τοπική αυτοδιοίκηση, Μ.Κ.Ο. και παραστρατιωτικές υπηρεσίες όπως η FRONTEX,  κάθε είδους εργολάβοι και λόμπι εξοπλισμών. Αυτοί είναι η «σούπα» που χαλάει το έμπρακτο, αυτόνομο κίνημα αλληλεγγύης στις μετανάστριες και τους μετανάστες.
Ούτε βήμα πίσω, είτε με μπουλντόζες, είτε με ΜΑΤ.» (provo)

Στιγμιότυπο-2016-07-27-13.40.44

08:34: Στις 5 τα ξημερώματα οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν και εκκενώνουν τρεις καταλήψεις στέγης μεταναστών. Ορφανοτροφείο, Καρόλου Ντηλ και Βογατσικού και μεταφέρουν τον κόσμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 75 αλληλέγγυοι που κρατούσαν με βάρδιες τις καταλήψεις έχουν συλληφθεί.
«Με μεγάλη επιχείρηση των μπάτσων του, το ελληνικό κράτος προχώρησε σήμερα το πρωί σε εκκένωση τριών καταλήψεων στέγασης μεταναστών και προσφύγων. Εκκενώθηκαν το Ορφανοτροφείο, η Hurriya και η Νίκης. Η κατάληψη του Ορφανοτροφείου εκκενώθηκε και μετά κατεδαφίστηκε από μπουλντόζες ενώ σύμφωνε με όλες τις μαρτυρίες καταστράφηκε σημαντικό ιατροφαρμακευτικό υλικό. Οι προσαγωγές ανέρχονται σε 85 άτομα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Οι καταληψίες του Ορφανοτροφείου και του κτιρίου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης δημοσίου χώρου ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στο κτίριο της Καρόλου Ντηλ, κατηγορούνται για διατάραξης οικιακής ειρήνης ιδιωτικού χώρου.
Να σημειωθεί πως το κτίριο του Ορφανοτροφείου ήταν ιδιοκτησίας κατά τα 2/3 της εκκλησίας (Άνθιμος).»(provo)
«Να έχεις γλυτώσει από πνιγμούς, δουλεμπόρους, βόμβες, σφαίρες, να είσαι παιδί, να βρίσκεις μέρος να κοιμάσαι, να τρως και να παίζεις, και στις 5 το πρωί να σε ξυπνάνε με τσαμπουκά και μίσος ΜΑΤ που στάλθηκαν από ανθρώπους που μιλάνε για αγάπη στο όνομα θεών και δαιμόνων και κηρύττουν το μίσος πάλι στο όνομα των ίδιων, από ανθρώπους της γνώσης, από ανθρώπους της εξουσίας.
Να είσαι παιδί, να μην έχεις κάνει τίποτα κακό στη ζωή σου και να σου φέρονται να είσαι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτοί που όντως εγκληματούν συστηματικά.
Μπράβο ρε, τους κρύψατε, τους κλειδώσατε, τους βάλατε πίσω από συρματοπλέγματα. Μπράβο. Επιβάλλεται το νόμο και την τάξη. Μπράβο σας.«(kollectnews)


και το κυριότερο όλων και πιο διαστροφικό:


πηγή vforvolos.grsyr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου