ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Κ.Ι.ΑΛΛΗ ΘΕΡΜΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θέρμης θέλοντας να ενταχθεί στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ-ΕΣΠΑ) για να δημιουργήσει δημοτικό κοινωνικό φαρμακείο πρότεινε ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ από το Κ.Ι.ΑΛΛΗ Θέρμης να συμπεριληφθούν στον φάκελο - υποβολής προς την Περιφέρεια οι ήδη υπάρχουσες δομές του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου της Θέρμης που με πολύ θέληση και κόπο οι εθελοντές δημιούργησαν. Πρότεινε , επίσης, να ''χρησιμοποιήσει'' τη δράση των αλληλέγγυων του Ιατρείου στο προσφυγικό ζήτημα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την μοριοδότιση της πρότασής της.
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από τη Δημοτική Αρχή ήταν από την αρχή σαφής: Ή αποδέχεστε την πρότασή μας ή ΦΕΥΓΕΤΕ από το κτήριο στο οποίο στεγάζεστε και το οποίο ανήκει στον Δήμο Θέρμης.
Στη Γενική Συνέλευση του Ιατρείου στις 21/6/2016 με λύπη μας διαπιστώσαμε την πλήρη αποδοχή της εκβιαστικής αυτής πρότασης του Δήμου κι από μέλη του Ιατρείου για λόγους καθαρά κομματικής και ατομικής ιδιοτέλειας.
Τελικώς και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γενική Συνέλευση έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου, κατά πλειοψηφία, ενδίδοντας έτσι στον εκβιασμό.
Αποφάσισε , επίσης, να αποδεχτεί ένα χρηματικό ποσό ( το 30% του ποσού χρηματοδότησης του προγράμματος από το ΕΣΠΑ) ως ''αμοιβή'' για την απόφαση αυτή.
Με την έγκριση του προγράμματος ένας υπάλληλος φαρμακοποιός και ένας διοικητικός υπάλληλος θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εθελοντών του Κ.Ι.ΑΛΛΗ.
Εμείς, πιστεύουμε, ότι η σύμπραξη αυτή καταργεί κάθε έννοια αυτονομίας, αυτοδιαχείρισης και ανεξάρτητης λειτουργίας του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου και το μετατρέπει σε δημοτική-κρατική κοινωνική δομή.
Εμείς από την πρώτη στιγμή,
- αρνηθήκαμε τον εκβιασμό
- διαφωνήσαμε με την θέση που εκφράστηκε ή συνεργαζόμαστε ή διαλυόμαστε
- προτείναμε την μετεγκατάσταση του ιατρείου - φαρμακείου και
τη συνέχεια της λειτουργίας του ως αυτόνομο και ανεξάρτητο
- καταψηφίσαμε την πρόταση του Δήμου
- τέλος υποβάλαμε την παραίτησή μας από μέλη του Κ.Ι.ΑΛΛΗ Θέρμης και
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Ανδρίτσιου Αναστασία
Ηλιάδου Μαρία
Ανδρίτσιου Αικατερίνη
πρώην μέλη Κ.Ι.ΑΛΛΗ Θέρμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου