ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΛΕΤΣΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 2/4, 7.00Μ.Μ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ» στα πλαίσια του προγράμματος διαλέξεων διοργανώνει ομιλία με θέμα: 
«Πολίτες και Πολιτική Υγείας στην Εποχή της Κρίσης» 
Ομιλητής:
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ.ΜΙΧΑΗΛ ΧΛΕΤΣΟΣ από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
 Μετά την ομιλία θα επακολουθήσει συζήτηση.
Αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 Γ. Καρτάλη 73


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

Εμείς είμαστε οι  εκατομμύρια άνεργοι και ανασφάλιστοι. Εμείς οι εργαζόμενοι σε μαύρη και ελαστική εργασία, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και η νεολαία. Αποκλεισμένοι από κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Εμείς είμαστε οι “πολίτες” του κόσμου τούτου. Ενός κόσμου που πληρώνει καθημερινά με το αίμα του τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος και του προσωπικού του. Τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ, αφεντικά και κυβερνήσεις, επιβάλλουν φτώχεια, αποκλεισμό, εξαθλίωση και τελικά εξόντωση.
Είμαστε τα κέρδη και οι ζημιές τους , τα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να διασωθεί το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Στην Υγεία, επιβάλλεται η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Στο όνομα των κερδών και των αποδοτικότερων επιχειρήσεων, κάθε έννοια του δημόσιου κατεδαφίζεται και στρώνεται ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Με ένα διαλυμένο ΕΣΥ και ΠΕΔΥ(με απολύσεις,  άγριες περικοπές στους προϋπολογισμούς  δημόσιων νοσοκομείων, λειτουργικές ελλείψεις, δυσκίνητες επιτροπές αξιολόγησης ανασφάλιστων, κλειστά και υποστελεχωμένα τμήματα) και με αποκορύφωμα την έγκριση δημιουργίας της ΕΣΑΝ ΑΕ, συντίθεται ένα έρημο δημόσιο τοπίο, αλλά και πολλά «υποσχόμενο»  ιδιωτικό. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, οδηγούνται στο να αγοράσουν από τον ιδιωτικό τομέα τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καταδικάζονται σε αποκλεισμό, απόγνωση, αναπηρία και θάνατο.

Αυτή είναι η “πολιτική της κρίσης”, δηλ η “πολιτική” της ταξικής γενοκτονίας.

Σε αυτήν απαντάμε με ένα πλατύ διεκδικητικό, πολιτικό, ταξικό κίνημα για την Υγεία, απαιτώντας Δημόσια και Δωρεάν Υγεία Για Όλους, με Ολική Διαγραφή του χρέους και:

  1. Πλήρη Νοσοκομειακή, Ιατροφαρμακευτική και Οδοντιατρική περίθαλψη για όλους, χωρίς καμία διάκριση, με κάρτα υγείας
  1. Καμία οικονομική συμμετοχή για τους άνεργους και τους ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες (με η χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα).
  1. Κανένα κλείσιμο Ψυχιατρείου, Δημόσια και Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχουσών δομών Ψυχικής υγείας  και Απεξάρτησης. ( τομεοποίηση των υπηρεσιών, πλήρες και ολοκληρωμένο δίκτυο ψυχικής υγείας όλων των προϋποθέσεων κοινωνικής επανένταξης)
  1. Απρόσκοπτη ταχύρρυθμη λειτουργία των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)  βασισμένη μόνο στις ανάγκες των εξεταζόμενων ανθρώπων.
  1. Άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ αλλά και στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας. Άμεση αποκατάσταση των μισθών όλων των εργαζόμενων.
  2. Άμεση λειτουργία των κλινών ΜΕΘ
  3. Εθνικοποίηση των ΜΚΟ υγείας και ψυχικής υγείας, χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες και ένταξη όλων των υπηρεσιών στο ΕΣΥ
  4. Λειτουργία όλων των χώρων υγείας με βάση την αυτοδιαχείριση, με κοινωνικό έλεγχο των εργαζομένων.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου