ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Συντονιστικού ΚΙΦΑ Αττικής για τη διαμαρτυρία στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Το άγριο χτύπημα στις δομές δημόσιας υγείας συνεχίζεται ανελέητο από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας.
Η στοχευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας ξεκίνησε από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας επιδεινώθηκε με την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και τις περικοπές των δαπανών, εντάθηκε με το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κορυφώνεται σήμερα με την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου που θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό και γιατρούς, με αποτέλεσμα να κλείνουν κλινικές και εργαστήρια και να αυξάνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών για θεραπείες, 
εξετάσεις και χειρουργεία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας εκπέμπει SOS και καλεί όλους μας να στηρίξουμε τον αγώνα τους ενάντια στη διάλυση του μεγαλύτερου αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας. 

67 γιατροί, 4 οδηγοί και 3 φύλακες μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και εξαιτίας αυτής θα πάψουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν τμήματα του Ακτινοδιαγνωστικού, το Παθαλογοανατομικό εργαστήριο, το ιατρείο Πόνου, η Β Κλινική Μαστού και το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα. 
Οι περικοπές της παρεχόμενης περίθαλψης σε μια τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, όπως οι καρκινοπαθείς, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια αποτελεί εγκληματική πολιτική. 

Εθελοντές και Αλληλέγγυοι των Κοινωνικών Ιατρείων- Φαρμακείων  έχουμε καταγγείλει πολλές φορές την αύξηση των ανασφάλιστων και έχουμε διεκδικήσει με παρεμβάσεις μας τη δωρεάν πρόσβαση όλων στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες υγείας. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε την ίδια την ύπαρξη των δημόσιων δομών υγείας για την πρόσβαση όλων σε αυτές.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα συμμετέχουμε στο κάλεσμα διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 11:00 στο προαύλιο του νοσοκομείου.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου