ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η απάντηση του ΚΙΦΑ Δράμας στον Τσεπίλη


Στα πλαίσια τηλεοπτικής εκπομπής παρουσίασης θέσεων και υποψηφίων της παράταξης ¨Ενώνουμε τη Δράμα” του κ Μαμσάκου φιλοξενήθηκε ο “πατριώτης” κ. Τσεπίλης από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TVΔ. Ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε την άποψή του για τα Κοινωνικά Ιατρεία, η οποία είναι η χειρότερη: “τα ΚΙΦΑ διακινούν φάρμακα ανεξέλεγκτα και ενώ οι αθώοι πολίτες στέκονται αλληλέγγυοι, τα μέλη τους τα μεταπωλούν με σκοπό το κέρδος στη μαύρη αγορά. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από φαρμακοποιούς και γιατρούς στη συνταγογράφηση και στη διακίνηση φαρμάκων”.

Στη σημερινή (2/4/2014) των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δράμας (ΚΙΦΑ) συζητήσαμε τα όσα ψευδώς και συκοφαντικά δήλωσε ο κ. Τσεπίλης κατά των ΚΙΦΑ, των εθελοντών και των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες και αποφασίσαμε να απαντήσουμε με κείμενο στα ΜΜΕ ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Όλα αυτά του τα μεταφέρει γνωστός του φαρμακοποιός, χωρίς να έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει έστω και ένα κείμενο του ΚΙΦΑ της πόλης του, χωρίς να ξέρει ούτε ένα μέλος του, βγαίνει στην τηλεόραση και εκφράζει μιά άποψη χωρίς να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της, διακινδυνεύοντας την ίδια την ύπαρξη του ΚΙΦΑ και την απώλεια του δικαιώματος 600 περίπου συνδημοτών του στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ παράλληλα προσβάλλει και τον ίδιο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Αν έκανε τον κόπο να ενημερωθεί σοβαρά για το ΚΙΦΑ θα ήξερε πως εξυπηρετεί ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, πως μόνο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει φάρμακα και πως το δίκτυο του δικού μας ΚΙΦΑ απαρτίζεται από περίπου 90 γιατρούς και φαρμακοποιούς με όλες τις ειδικότητες και 200 εθελοντές πολίτες και μοναδικός τους σκοπός είναι να σταθούν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους τους και ταυτόχρονα να τους κινητοποιήσουν ώστε να διεκδικήσουν μαζικά τα δικαιώματα τους από την Πολιτεία. Εκτός αν το πρόβλημα του κ Τσεπίλη είναι πως στο ΚΙΦΑ εκτός από Έλληνες πολίτες περιθάλπτουμε με την ίδια αντιμετώπιση και τους “ξένους”, που ο ίδιος θα ήθελε να τους εξαφανίσει. Στο κάτω κάτω εφόσον ο κ.Τσεπίλης κόπτεται για την νομιμότητα των ΚΙΦΑ θα έπρεπε πρώτος αυτός να καταγγείλει τον “φίλο του φαρμακοποιό” για παράνομη διακίνηση φαρμάκων!!


Ελπίζουμε πως η θέση του υποψηφίου δεν εκφράζει όλη την παράταξη του και δεν ονειρεύονται ένα κοινωνικό Δήμο μόνο για Έλληνες, αν και η επιλογή των προσώπων σε μια παράταξη λέει πολλά για τις προθέσεις της. (κανένας δεν προέκυψε από παρθενογένεση). Τέλος, διατηρούμε επιφυλάξεις για το ρόλο των ΜΜΕ της πόλης μας που επιτρέπουν να ακούγονται και να διαδίδονται με τόση ευκολία τέτοια ψεύδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου