ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Να μη συνηθίσουμε τις δολοφονίες προσφύγων & μεταναστών


Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης
Δελτίο τύπου
Βόλος, 13/3/2014
Να μη συνηθίσουμε τις δολοφονίες προσφύγων & μεταναστών
Από τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας μέχρι το Φαρμακονήσι, από τη Θέουτα της Ισπανίας μέχρι τη Λευκάδα και τις Οινούσσες, η Ευρώπη-Φρούριο δολοφονεί αδιάκριτα οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, πνίγοντάς τους και πυροβολώντας τους.
Στις 20 Γενάρη 2014, κοντά στο Φαρμακονήσι, άνδρες του Λιμενικού έδεσαν στο σκάφος τους μικρό πλεούμενο που μετέφερε 28 μετανάστες και προσπάθησε παράνομα να το επαναπροωθήσει προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το πλεούμενο ανατράπηκε και 8 παιδιά και 3 γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό υπό την εποπτεία των ανδρών του λιμενικού. Οι Αφγανοί διασωθέντες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς στον αέρα, απειλές και σωματική βία από τους άνδρες του Λιμενικού.
Κυβέρνηση και πρόθυμοι δημοσιογράφοι σε καθεστωτικά κανάλια, επιχείρησαν να βγάλουν λάδι το Λιμενικό, δεν δίστασαν να κατασκευάσουν πλαστές καταθέσεις των διασωθέντων, επιχειρώντας να παρουσιάσουν ως πραγματικότητα τις αγαθές προθέσεις του Λιμενικού. Λίγες βδομάδες νωρίτερα είχε διαρρεύσει στον τύπο η προτροπή «Κάντε τους το βίο αβίωτο» του Αρχηγού της ΕΛΑΣ σε ομιλία του προς αξιωματικούς, αναφερόμενος στους πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα.
Στις 6 Μαρτίου 2014, 16 Σύριοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στη δεύτερη προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα με βάρκα, δέχθηκαν τα πυρά των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσφύγων.
Οι πνιγμοί των μεταναστών στο Αιγαίο και στον Έβρο δεν είναι ατυχήματα, αλλά δολοφονίες του ελληνικού κράτους και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει σύνορα γεμάτα νεκρούς. Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό γίνεται για την ασφάλεια των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών. Δεν είναι όμως έτσι, αφού η ασφάλεια των πολιτών δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες που ζητάνε ένα κομμάτι ψωμί, αλλά από τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, που για να αυξήσουν τα κέρδη τους έχουν ρίξει τους λαούς στην πείνα και την εξαθλίωση.
Η Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, τη Δευτέρα 17/3, στις 8μμ, στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33) διοργανώνει την εκδήλωση-συζήτηση «Να μην συνηθίσουμε τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών». Την συζήτηση θα ανοίξει ο Νασίμ Λομανί, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Στην συζήτηση θα παραβρεθούν και θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους Σύριος πρόσφυγας του οποίου η γυναίκα και τα δύο παιδιά κάηκαν τον Ιούλιο 2013 σε πυρκαγιά σε βουνό στη Σάμο, ενώ ο ίδιος -μέχρι να αποφασίσει η Αστυνομία να αναζητήσει τους δικούς του- συνελήφθη και έμεινε κρατούμενος επί ένα μήνα, και πιθανόταταΑφγανός πρόσφυγας από τους διασωθέντες στο Φαρμακονήσι.
Να μη συνηθίσουμε τις δολοφονίες των προσφυγών και μεταναστών στα σύνορα.
Να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη των εγκλημάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης-Φρούριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου