ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Είμαστε οι πολλοί! Εχουμε το δίκιο! Απαιτούμε φθηνό νερό

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ.
Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου συγκλήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στον Αμπελώνα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό.
Συζητώντας κατέληξε στα εξής:
Εδώ και 22 μήνες ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το Νερό επειδή ΔΕΝ είναι εμπόρευμα αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. Έναν αγώνα που μας δίδαξε πολλά. Πώς να συζητάμε, πώς να οργανονώμαστε, πώς να κινητοποιούμαστε, πώς να διεκδικούμε. Μέσα από Επιτροπές Αγώνα, με Λαϊκές Συνελεύσεις. Μάθαμε τι θα πει Αλληλεγγύη, τι θα πει Αγώνας, πώς παίρνονται Νίκες.
Όλο αυτό το διάστημα κερδίσαμε και να υπάρξει μικρή μείωση στην τιμή του κυβικού και κυρίως να ανασταλεί το ειδικό τέλος (80%) και το ΦΠΑ 23% στους λογαριασμούς νερού πρώτοι πανελλαδικά, σε Αμπελώνα-Βρυότοπο. Αυτό όμως δεν φτάνει. Συνεχίζουμε με τα αιτήματά μας:
-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
-  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
-  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
-  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  
σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.
Αυτή την ώρα η δημοτική αρχή με πρόσχημα την έναρξη του έργου, προσπαθεί να επιβάλλει ξανά το ειδικό τέλος 80% και τον ΦΠΑ 23%, όταν το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Η Λαική Συνέλευση απαιτεί έργα υποδομής όπως η αποχέτευση , αλλά και η αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης. Έργα που θα χρηματοδοτούνται από το κράτος.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ η ΔΕΥΑΤ να ενημερώσει για το συνολικό κόστος του έργου της αποχέτευσης και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο κάθε νοικοκυριό, σε ανοιχτή διαδικασία την  επόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου (πάνω από την ΑΤΕ), έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ΛΑΟΣ του Αμπελώνα.
Το γεγονός ότι επί 22 μήνες δεν έχει εφαρμόσει η δημοτική αρχή τις απειλές διακοπής της υδροδότησης στον Αμπελώνα, αποτελεί την σημαντικότερη νίκη των κατοίκων.
- Συνεχίζουμε με ΑΝΥΠΑΚΟΗ πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Είμαστε 1360 νοικοκυριά στον Αμπελώνα, εκατοντάδες στους άλλους οικισμούς του Δήμου.
Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε τέλος την ανάγκη να διευρυνθεί ο αγώνας. Φορείς, σύλλογοι, κάτοικοι ιδιαίτερα η νεολαία να συμμετάσχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα. Να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσης παλεύοντας για Φθηνό Νερό, Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία.
Ζούμε μια ολόπλευρη επίθεση, στη δουλειά, το εισόδημα, τους όρους διαβίωσης, τις ζωές μας.
Κανένας δεν πρέπει να λείπει απ’ αυτόν τον Αγώνα, το χρωστάμε πρώτα στα παιδιά μας.
Η Λαϊκή Συνέλευση                 Αμπελώνας 15-4-2013

http://vathikokkino.com/2013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου