ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ Τετάρτη 1η ΜΑΗ, 11.00πμ, Πλ. Ελευθερίας/ΒόλοςΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΔΕΝ ΤΟ «ΤΙΜΟΥΜΕ», ΤΟ ΖΟΥΜΕ!
Μια πορεία χωρίς Επιστάτες και συνδικαλιστές Γραφειοκράτες!
Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε για την επανάστασή της τάξης μας!

Σύντροφοι εργάτες , συντρόφισσες εργάτριες,

Χρειάστηκαν λίγες ημέρες για να αποδειχτεί ότι οι σφαίρες κατά των μεταναστών εργατών γης στη φραου-λοχώρα της Μανωλάδας δεν είναι εξαίρεση, ούτε απλώς ένα ρατσιστικό έγκλημα αλλά η συνέχεια της ταξικής γενοκτονίας. Αστικό κράτος, τα ΜΜΕ και ορισμένα αριστερά εξαπτέρυγα επιχειρούν να συσκοτίσουν την ίδια τη πραγματικότητα, που είναι η πραγματικότητα του καπιταλισμού σε χρεοκοπία. Τα στοιχεία της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας αγγίζουν το 40% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μόλις δημοσιεύτηκαν κι αφορούν έλληνες και μετανάστες εργάτες σε όλους τους κλάδους της παραγωγής. Μόνο πολιτικά αφελείς, ίσως κι ηλίθια επικίνδυνοι, μπορούν να υποστηρίξουν ότι αν οι μισθοί και οι όροι εργασίας «κινεζοποιηθούν» θα υπάρξει «εθνική» ανάπτυξη μέσα στη παγκόσμια καπιταλιστική χρεοκοπία. Όποιος θέλει να επαναλάβει μια «τιμημένη Πρωτομαγιά» αγνοώντας τις υλικές συνθήκες της κοινωνικής καταστροφής, είναι καταδικασμένος να καταστραφεί. Όποιος δεν θέλει να επισπεύσει την ανατροπή της σημερινής καπιταλιστικής δεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπονομεύει τη ζωή της εργατικής τάξης. Όποιος επιτρέπει να σέρνει το χορό των απεργιακών συγκεντρώσεων η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΕΚΒ, οι εργοδότες των 5μηνιτών και οι επιστάτες των φραουλοχώραφων, ονειρεύεται μια κυβέρνηση της «αριστεράς» με καμμένους.
Η κοινωνική καταστροφή είναι παρούσα
Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, παιδείας, υγείας, ασφάλισης είναι άλυτα δεμένη με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την αποδιοργάνωση και κατάργηση της σταθερής εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων, της αποδιοργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε ένα κράτος της παγκόσμιας καπιταλιστικής αλυσίδας που ήδη σπάει στους πιο αδύναμους κρίκους της. Η λύση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με την εθνική αναδίπλωση, την επιδίωξη εθνικής αυτάρκειας και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα που προπαγανδίζουν οι ευρωσκεπτικιστές, οι φασίστες και οι μολυσμένοι με τον εθνικοπατριωτισμό αριστεροί. Ακόμα και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής μιλάνε για «έξοδο από το ευρώ». Το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο επεκτείνεται σαν μολυσματικός ιός και δείχνει την αποτυχία κάθε σχεδίου για να αντιμετωπίσουν οι καπιταλιστές τη διάχυση της κρίσης που έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Ούτε τα Plan b, ούτε η επιστροφή στη δραχμή μπορούν να δώσουν λύση. Για να μη βουλιάξει η ανθρωπότητα στην εθνικιστική παράνοια, στο φασισμό και στα ανθρωποσφαγεία πρέπει να βγούμε έξω από τον καπιταλισμό, σε μια διεθνιστική επαναστατική προοπτική.
Και η προλεταριακή επανάσταση είναι η μόνη λύση
Μετά από δεκάδες απεργίες, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες έχουν προσχωρήσει ανοικτά στο αναπόφευκτο των μνημονίων. Η εργατική τάξη και οι καταπιεσμένοι έχουν απεριόριστη διάθεση να αγωνιστούν. Η αστική κυβέρνηση συνωμοτεί μαζί με τις δυνάμεις καταστολής και τους φασίστες. Δεν είμαστε αφελείς. Μπροστά στο αδιέξοδο των αγώνων, η Πρωτοβουλία μας παλεύει για την οργάνωση των πιο μάχιμων εργατών, σωματείων, συνελεύσεων ανέργων και γειτονιάς, αντιφασιστικών κινήσεων για να οργανώσουμε τη μάχη της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, την οργάνωση της εξέγερσης που θα ανατρέψει τη κυβέρνηση και θα βάλει τέλος στα μνημόνια και τη κοινωνική καταστροφή εδώ και σε συμμαχία με την ευρωπαϊκή εργατική τάξη θα μετατρέψει τους φόβους των αστών στην Ευρώπη σε εφιάλτη. Σε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της εργατικής τάξης ανάλογης της ευρωπαϊκής επανάστασης το 1848, της κομμούνας του Παρισιού το 1871, της ρώσικης επανάστασης το 1917, του γαλλικού Μάη του 1968, του Πολυτεχνείου 1973, του Δεκέμβρη 2008, των αραβικών μας επαναστάσεων.

Να οργανώσουμε τη νίκη μας με το σπαθί της προλεταριακής επανάστασης για μια κυβέρνηση των σωματείων μας, των επιτροπών αγώνα, των απεργιακών μας επιτροπών και των εργατικών μας συμβουλίων για τη καθολική μας κοινωνική χειραφέτηση από τις αλυσίδες των καπιταλιστών.


Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου