ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι άνεργοι του Βόλου συσπειρώνονται

Ανεργοι  Βολιώτες συσπειρώνονται και διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στην επιβίωση  τους  αλλά και να ενημερώνονται σωστά για τα δικαιώματα τους αλλά και να δρουν συλλογικά προκειμένου να υπάρξουν νέες προοπτικές για τους ίδιους. Εδώ και περίπου ένα μήνα πραγματοποιείται στο Βόλο  κάθε Παρασκευή Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων, (στις εργατικές πολυκατοικίες Αγ. Νεκταρίου) η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία 3-4 ατόμων. Σήμερα στην Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων συμμετέχουν πάνω από είκοσι μέλη.

Οι άνεργοι πολίτες διεκδικούν επίδομα για όλους χωρίς προϋποθέσεις, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους αλλά και απαλλαγή από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, έμμεση και άμεση φορολογία κ.α.
 Όπως αναφέρουν τα μέλη του πλέον η ανεργία δεν είναι ένα προσωρινό διάλειμμα μεταξύ δύο εργασιών ή μια κακοτυχία, αφού τα χαρακτηριστικά της έχουν πάρει άλλη μορφή.
Χαρακτηριστικά το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Ανέργων κ. Σπύρος Μανώλης αναφέρει «σήμερα έχει αλλάξει ριζικά η φύση της ανεργίας. Δυστυχώς όμως προς το χειρότερο. Ανεργία και εργασία γίνονται ένα συνεχές με την περίοδο της ανεργίας να αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και να διανθίζεται με ευκαιριακές, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες δουλειές. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση. Για την οργάνωση ενός πολύμορφου κινήματος ως αναπόσπαστου τμήματος του κινήματος της εργατικής τάξης, τόσο στις γειτονιές όσο και στα εργατικά σωματεία, με σχέσεις ισοτιμίας στις διαδικασίες, χωρίς τη διαμεσολάβηση γραφειοκρατικών μηχανισμών και «φωτεινών» καθοδηγητών πάσης φύσεως».
Στην ανοιχτή συνέλευση ανέργων μπορούνε να συμμετέχουνε όλοι οι άνεργοι, ανεξάρτητα αν έχουν κάρτα ανεργίας ή όχι καθώς και όσοι εργάζονται σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας, δηλαδή όσοι εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα, με περιστασιακά μεροκάματα, ωρομίσθιο, με εποχιακές συμβάσεις και ανεξάρτητα από θρήσκευμα, εθνικότητα, ιθαγένεια, πολιτικές πεποιθήσεις με εξαίρεση όσους έχουν φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις.

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=75236&cat=1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου