ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανοιχτή Συνέλευση Άνεργων, κάθε Παρασκευη στις 6μμ





ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Άνεργη /ε - επισφαλώς εργαζόμενη/ε

   Μέσα στην βαθύτατη οικονομική κρίση του καπιταλισμού την οποία ήδη βιώνουμε εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια και λόγω ακριβώς των απέλπιδων προσπαθειών των ανάξιων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, να γλυτώσουνε από την μέγγενη αυτής ακριβώς της κρίσης, έχει αλλάξει ριζικά η φύση της ανεργίας.
                                             Δυστυχώς όμως προς το χειρότερο!
   Πλέον η ανεργία δεν είναι ένα προσωρινό διάλειμμα μεταξύ δύο εργασιών ή μια κακοτυχία. Τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει, ο τεράστιος αριθμός των ανέργων που όλο και μεγαλώνει και η μεγάλη χρονική διάρκεια που είναι κάποια/ος άνεργη/ος, μας επιτρέπουν να πούμε πως αν τα τελευταία 30 χρόνια το σύνηθες ήταν η σταθερή 8ωρη/5ήμερη εργασία και οι άνεργοι/ες μια παράπλευρη απώλεια, σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Ανεργία και εργασία γίνονται ένα συνεχές, με την περίοδο της ανεργίας να αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και να διανθίζεται με ευκαιριακές, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες δουλειές.
   Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση. Για την οργάνωση ενός πολύμορφου κινήματος ως αναπόσπαστου τμήματος του κινήματος της εργατικής τάξης, τόσο στις γειτονιές όσο και στα εργατικά σωματεία (όπου αυτό είναι δυνατό), με σχέσεις ισοτιμίας στις διαδικασίες, χωρίς τη διαμεσολάβηση γραφειοκρατικών μηχανισμών και «φωτεινών» καθοδηγητών πάσης φύσεως. Ενάντια στον ‘’εργατοπατερικό‘’ συνδικαλισμό όπως αυτός και αν εκφράζεται και σε κάθε μορφή τυπικής ή άτυπης ιεραρχίας.

Άνεργη/ε – επισφαλώς εργαζόμενη/ε, σε καλούμε να πάρεις μέρος στην Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων για να απαιτήσουμε μαζί :
  • Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις που να καλύπτει τις ανάγκες μας για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας. Το χρονικό διάστημα της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
  • Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και επισφαλείς εργαζόμενους. Ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
  • Εγγραφή στον ΟΑΕΔ όλων των ελεύθερων επαγγελματιών που βρέθηκαν στην ανεργία, των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» και των μεταναστών εργατών και χορήγηση επιδόματος ανεργίας
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, έμμεση και άμεση φορολογία, παύση πληρωμών ενοικίου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης
  • Ελεύθερη  πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
  • Διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονίων και νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, όλες με αξιοπρεπείς συνθήκες και κοινωνικό μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση των στρατιωτικών δαπανών και των δαπανών για την καταστολή
   Στην ανοιχτή συνέλευση ανέργων μπορούνε να συμμετέχουνε όλοι οι άνεργοι, ανεξάρτητα αν έχουν κάρτα ανεργίας ή όχι καθώς και όσοι εργάζονται σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας, δηλαδή όσοι εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα, με περιστασιακά μεροκάματα, ωρομίσθιο, με εποχιακές συμβάσεις και ανεξάρτητα από θρήσκευμα, εθνικότητα , ιθαγένεια , πολιτικές πεποιθήσεις, με εξαίρεση όσους έχουν φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
Κάθε Παρασκευή στις 18:00 στις εργατικές πολυκατοικίες Αγ.Νεκταρίου, κτίριο 9Α (πίσω από την εφορία της Ν.Ιωνίας) // Τηλ. Επικοινωνίας 6970967338

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου