ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Περί Δικτύου οικογενειακής αλληλεγγύης για το Παιδί στον Βόλο»

Οι επιταγές του Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η συνταγματική επιταγή για την προστασία της παιδικής ηλικίας, είναι καθήκον των θεσμοθετημένων φορέων της πολιτείας και του "υποτιθέμενου" κοινωνικού κράτους, που πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Η  δημιουργία ενός Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το παιδί, μεταφέρει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της πολιτείας στους ιδιώτες πολίτες, με το μανδύα της φιλανθρωπίας και της εξάρτησης.

Η απάντηση  στην κρίση δεν μπορεί να έρθει  από την οικογένεια που βιώνει η ίδια την κρίση, ούτε από τις προσπάθειες που κάνουν να διατηρήσουν την  κοινωνική συνοχή, που τόσο φοβούνται.

Η μετακύλιση των ευθυνών τους (κυβέρνηση, εκκλησία, δήμος) στις πλάτες του λαού, που βρίσκεται σε καθεστώς διαρκούς εξαθλίωσης, με τη δημιουργία υποτιθέμενων δικτύων αλληλεγγύης ιδιωτών χορηγών, δεν πρόκειται να ξεπλύνει την αποκλειστική τους ευθύνη για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, που τόσο φοβούνται, γιατί θα τους έρθει μπούμερανγκ!

Ανδρέας Ξηρομερίτης
Μέλος Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας

http://www.trikalanews.gr/magnisia/andreas_xiromeritis_aperi_diktuou_oikogeneiakis_allilegguis_gia_to_paidi_ston_boloa.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου