ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ



ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (θυγατρική της Φιλκεραμ-Τζόνσον), στη Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό. Οι εργάτες της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής  δίνουν ένα σπουδαίο αγώνα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, απλήρωτοι από τον Μάη του 2011, και σε επίσχεση εργασίας (το επίδομα του ΟΑΕΔ έληξε Σεπτέμβριο 2012) με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, αγωνίζονται να κρατήσουν μια επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Περιφρουρούν το εργοστάσιό τους εδώ και 17 σχεδόν μήνες απαιτώντας την επαναλειτουργία του.
Εξαντλώντας τα διάφορα συνδικαλιστικά μέσα, επαφές με κόμματα, βουλευτές, εργατικά κέντρα, υπουργεία και όλους του θεσμούς, μέσα σε συνθήκες μαζικής ανεργίας και φτώχειας αποφάσισαν, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, ότι πρέπει να αγωνιστούν για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!
Αγωνίζονται να γίνει πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά!

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, είτε είναι όργανωμένοι σε συλλογικότητες είτε όχι, που στηρίζουν τον αγώνα του σωματείου της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής  πολιτικά, οικονομικά και ηθικά. Οι εργάτες κινητοποιήθηκαν για να συγκροτηθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, έγιναν δεκάδες συσκέψεις, εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου.

Οι εργάτες έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο λειτουργίας του εργοστασίου κάτω από το δικό τους έλεγχο και διοίκηση και παλεύουν να το υλοποιήσουν. Το σχέδιο αυτό, μέσα στις συνθήκες χρεοκοπίας του καπιταλισμού, εμπνέει όλο και περισσότερους. Κι αυτό γιατί ο αγώνας των εργατών για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, για τον πλήρη εργατικό έλεγχο των μέσων παραγωγής και διαβίωσης βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμπαραστάτες σε μια συγκυρία που τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και η μαζική ανεργία αποτελούν καθημερινή είδηση σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ και όσοι τους στηρίζουν οργανώνουν μια μεγάλη κινητοποίηση από Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα για να συσπειρώσουν όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη κρίση σε ένα κοινό αγώνα γιατί γνωρίζουν ότι η επέκταση τους αγώνα τους είναι ο μόνος δρόμος για τη νίκη. Το Καραβάνι βάζει σαν κεντρικά αιτήματα «Τα εργοστάσια στους εργάτες», ενότητα όλων των εργατών και των ανέργων από τα κάτω (σωματεία βάσης, επιτροπές αγώνα, εργοστασιακές επιτροπές κλπ) για να αποφευχθούν οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που υπονομεύει και σαμποτάρει τους αγώνες και το αίτημα της γενικής απεργίας διαρκείας ενάντια στην μνημονιακή κυβέρνηση και τα καταστροφικά μέτρα που υλοποιήθηκαν ή πρόκειται το επόμενο διάστημα να ψηφιστούν. Το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» θα βρίσκεται στο Βόλο στις 13 Οκτώβρη.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εμείς που στηρίζουμε τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ και το Καραβάνι, οργανώνουμε (τουλάχιστον 20 μήνες) στο Βόλο τις ανεξάρτητες εργατικές απεργιακές συγκεντρώσεις, καλούμε την εργατική τάξη της πόλης, ιδιαίτερα την άνεργη νεολαία, να βγει στο δρόμο του αγώνα και να συμμετάσχει στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που οργανώνουμε για την υποδοχή του Καραβανιού, για να συνεχίσουμε αδιάκοπα και χωρίς συμβιβασμούς το δρόμο που άνοιξε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Σεπτέμβρη, που πανικόβαλλε τη κυβέρνηση, το κράτος, τους φασίστες και τα αφεντικά ώστε να γίνουν τα αναγκαία βήματα που είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργάτες όλης της χώρας, στην Ευρώπη και σ΄όλο τον κόσμο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
13 ΟΚΤΩΒΡΗ, 5.30μμ, πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ

Εργάτες, άνεργοι, νέοι & νέες, οργανώσεις, συλλογικότητες που είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα και το Καραβάνι των εργατών της ΒΙΟ. ΜΕ.

(Πληροφορίες για τη ΒΙΟ.ΜΕ εδώ: http://biom-metal.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου