ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ


Μνημείο αοριστίας, αναλήθειας και εκφοβισμού αποτελεί η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ στις καταγγελίες μας για διακοπές υδροδότησης σε φτωχούς συμπολίτες μας, απόρροια της κρίσης του συστήματος.

Οι διακοπές υδροδότησης δεν αφορούν «ασυνεπείς» καταναλωτές. Το γεγονός ότι οι διακανονισμοί αλλά και οι διακοπές υδροδότησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη εξόφλησης της αξίας του ρεύματος, δείχνουν την οξύτατη κοινωνική κρίση που βιώνουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.
Γιατί έκοψε το νερό σε συμπολίτη μας που και αίτηση για μειωμένο τιμολόγιο είχε κάνει και αίτηση για διακανονισμό!
Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ:
Είναι προφανές, ότι στους δικαιούχους του τιμολογίου, τους οποίους γνωρίζει η υπηρεσία, δεν γίνονται διακοπές υδροδότησης. Επίσης δεν γίνονται διακοπές στους συμπολίτες μας που έρχονται εγκαίρως και ζητούν αιτιολογημένα διακανονισμό των οφειλών τους”.
Τι ακριβώς γίνεται με όσους δεν αντέχουν οποιοδήποτε διακανονισμό κι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν τους πάσης φύσεως λογαριασμούς και να εξασφαλίσουν το καθημερινό πιάτο φαγητό;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσο για τον εκφοβισμό της ότι οι επανασυνδέσεις νερού από τους πολίτες είναι πράξεις αυθαίρετες και παράνομες, απαντούμε: Αυθαίρετες είναι οι μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, οι απολύσεις, οι απειλές των χαρατσιών. Οτιδήποτε δηλαδή πνίγηκε σε αυτές τις εκλογές αλλά και ολόκληρη της προηγούμενη περίοδο σε εργατικούς αγώνες και ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες.

Η διακοπή του νερού, ενός βασικού δημόσιου κοινωνικού αγαθού για τη ζωή μας, είναι αυθαίρετη και παράνομη, βαθιά απάνθρωπη και ανήθικη. Και επειδή εμείς είμαστε κοινωνικά πρόσωπα και όχι απρόσωπη αντικοινωνική υπηρεσία, θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε το νερό, πιστοί στις αρχές και αξίες μας της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ύπαρξης, πέρα και έξω από κάθε σχηματοποιημένο “κοινωνικό” τιμολόγιο, που μας μετατρέπει σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να μη προβαίνουν σε διακοπές υδροδότησης σε σπίτια φτωχών και ανέργων συμπολιτών μας.
Να πάρουν θέση τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και ΟΤΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου