ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ





ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο δακρύβρεκτος Παπανδρέου δεν έπεισε για τη σωτηρία της χώρας. Σαν το παραμύθι με το μικρό τσοπάνο φώναξε πολλές φορές «σας σώσαμε». Στις σημερινή παρέλαση στο Βόλο ο πληθυσμός της πόλης ανέλαβε να σώσει τον εαυτό του μόνος του.

Απέναντι από την εξέδρα βρέθηκαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και πολύς αγανακτισμένος κόσμος που ήθελε να τα ψάλλει στους εθνοσωτήρες.

Η μπάντα του δήμου που συνήθως παιανίζει για να δώσει το βηματισμό στα σχολεία, πήγε μέχρι με την εξέδρα των επισήμων, έκανε μεταβολή και έφυγε.
Εκπαιδευτικοί της τοπικής ΕΛΜΕ ανέβηκαν πριν ξεκινήσει η πορεία και διαδήλωσαν ανάποδα, φωνάζοντας συνθήματα.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» συγκεντρώθηκε στην πλ. Ελευθερίας και κατεβαίνοντας Ιωλκού, έφθασε στο λιμάνι και μεταξύ των δημοτικών σχολείων και των πανό παρατάχθηκαν αριστερά και μπρος 2 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Με την έναρξη της παρέλασης η μια διμοιρία έφυγε για άγνωστη αποστολή και μετά από περίπου 15’ ακούστηκαν 2 κροτίδες κοντά στο χώρο επισήμων και ξαφνικά, η μπροστινή διμοιρία επίσης έφυγε αφήνοντας κενό μπροστά στα δημοτικά σχολεία, ενώ χιλιάδες ανθρώπων άρχισαν να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη προγραμματισμένη κατεύθυνση επιστρέφοντας προς τα πίσω είτε να παραλάβουν μικρά παιδιά, είτε για να απομακρυνθούν από το σημείο έντασης.
Όσοι δάσκαλοι συνόδευαν τα δημοτικά σχολεία φρόντισαν είτε να τα απομακρύνουν προς την αντίθετη κατεύθυνσης είτε να μπουν στο χώρο του λιμανιού για να αποφύγουν τυχόν διάλυσή τους από το πλήθος του κόσμου που φαινόταν να κινείται προς τα πάνω τους.

Τα πανό του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ τότε βγήκαν μπροστά στον παραλιακό δρόμο με μέτωπο προς Παπαστράτου και καθώς πλήθος κόσμου κινείτο ανάποδα, τα μπλοκ προχώρησε οργανωμένα προς την εξέδρα των επισήμων με συνθήματα και χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου που ενωνόταν με την πορεία.

Καθ΄ οδόν και επί της παραλίας μια διμοιρία των ΜΑΤ απομακρυνόταν εν τω μέσω πλήθους χωρίς να της δίνει κανείς σημασία αλλά και μια διμοιρία μπλέδων στην ίδια κατάσταση.
Φτάνοντας στην εξέδρα των «επισήμων» αυτή είχε καταληφθεί από πλήθος κόσμου που άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Μετά από περίπου 10’ το μπλοκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προχώρησε προς το κτίριο Παπαστράτου όπου έληξε τη σημερινή του κινητοποίηση που συμπίπτει με τη δράση χιλιάδων οργισμένων που αποκαθήλωσαν τα σύμβολα του κράτους και της χρεοκοπίας από τις σημερινές παρελάσεις.

Συναγωνιστής από τη ντουντούκα ανανέωσε τη παρουσία μας στους δρόμους και τους αγώνες μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, με ένα από τα κεντρικά συνθήματα να είναι: «Γιωργάκης και Αντώνης στην εφεδρεία, ο λαός στην εξουσία»

28-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου