ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αν όχι, και τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!

Αν όχι, και τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας.
 Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του Ν.Δ. – ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους , των ελλειμμάτων και της ανταγωνιστικότητας, επιτίθενται σκληρά για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας , να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους. Να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε αποικία.
Έχουν στείλει  και στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία,  με τους νέους να φτάνουν το 40% στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη υπερεργασία, οι μισθοί  των 500- 600 ευρώ να έχουν γίνει πλέον καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν σταματάνε πουθενά, χτυπάν συνέχεια, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία , την υγεία. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, θέλουν να τις μετατρέψουν σε πεδίο κερδοσκοπίας των τραπεζών, των  ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα, με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κοινωνικών επιδομάτων, έχουν ξεκινήσει μια φορο-λεηλασία χωρίς όρια και τέλος.
Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο.
 Εμείς οι εργαζόμενοι στο δήμο, συνολικά οι περισσότεροι στην αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, δεν είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα. Βλέπουμε την δουλειά μας, όσοι την έχουμε ακόμη, το εισόδημα μας, τη ζωή μας να γίνεται σμπαράλια. Σε ένα χρόνο μέσα οι περικοπές στους μισθούς μας ξεπέρασαν το 40%. Μέσα στο καλοκαίρι με τα νέα μνημονιακά  μέτρα του μεσοπρόθεσμου μας έκοψαν άλλους 2 μισθούς περίπου, μας αύξησαν το ωράριο,  χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι που απολύθηκαν.
Το βαρέλι τους με τα πιο αντιλαϊκά μέτρα μετά τον πόλεμο, ούτε και για μας έχει πάτο. Πριν ακόμη παρακρατήσουν τις αναδρομικές περικοπές στους μισθούς μας που με το ζόρι φτάνουν τα 1000 ευρώ για τους περισσότερους,  θα εφαρμόσουν νέες περικοπές με το μισθολόγιο,  από 200- 500 ευρώ το μήνα. Απειλούν και τη δουλειά μας με τις  χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν, την «εργασιακή εφεδρεία» όπως τη λένε.
Το θράσος τους δεν έχει όρια.
Θέλουν να μας συνθλίψουν, ενοχοποιώντας μας.
Μας λένε «τεμπέληδες» και ότι ζούμε καλά. Ποιοι; οι κλέφτες, τα λαμόγια, οι μιζαδόροι, οι μισθωμένοι υπάλληλοι των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών, μαζί με τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στην τηλεόραση και τις εφημερίδες, αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ. Λες και  «μαζί τα φάγαμε» τα κλεψιμαίικα της κάθε SIEMENS, των υποβρύχιων που γέρνουν, του κάθε Βατοπεδίου. Πουλώντας «πατριωτισμό», αυτοί που τους χειροκροτάνε οι γερμανοί βιομήχανοι, διατυμπανίζουν πως θα μας σώσουν με την άγρια λιτότητα και τη φοροκλοπή, τη διάλυση και το μαζικό ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας κάθε δημόσιου αγαθού όπως υπαγορεύει η τρόικα , οι βιαστές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
 Επιδιώκουν με τη βρωμερή προπαγάνδα τους να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον ξένο. Να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που στηρίζουν.
Χύνουν χολή για τους δήθεν υπερβολικούς μισθούς και την σταθερή εργασία και όχι για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου των εφοπλιστών, τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν με την άγρια εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και την τοκογλυφία.
Ποιος είναι ο στόχος τους;
Στην πραγματικότητα θέλουν ένα δημόσιο με ελάχιστες κοινωνικές δαπάνες, δήμους χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες. Δημόσιο πλήρως παραδομένο στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για τα πάντα θα πληρώνει ο καθένας μας ξανά και ξανά. Θέλουν δήμους – ανώνυμες εταιρίες που τα πάντα θα είναι ανταποδοτικά, από τα σκουπίδια και το πράσινο μέχρι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. 
- Χτυπώντας το δημόσιο, η κυβέρνηση και τα αφεντικά της στοχεύουν όλον το λαό παίρνοντας πίσω τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκάδων χρόνων.
- Η συκοφάντηση, η ενορχηστρωμένη βρώμικη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους δήμους αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί.
Θέλουν να επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα , χωρίς σταθερή εργασία, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις. Ο εργασιακός μεσαίωνας να είναι το μοναδικό και κυρίαρχο περιβάλλον κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, κάτοικοι της Νέας Ιωνίας .
Τα προβλήματα σήμερα είναι κοινά, κοινός να γίνει και ο αγώνας μας.
Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανατροπή τους τώρα, πριν μας τα πάρουν όλα και μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.
 Κάτω η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες τους Ν.Δ. – ΛΑΟΣ – Μπακογιάννη.

  • Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος και την κρίση. Να το πληρώσουν οι τραπεζίτες , το κεφάλαιο και ο υπηρέτες τους. Αυτοί που θησαύριζαν και θησαυρίζουν και σήμερα.
  • Διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων. 
  • Αρνούμαστε την πληρωμή  όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων, δεν θα μας εξαθλιώσουν.
  • Ζητάμε για όλους  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και  των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, ενταγμένο στη υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στον παρασιτισμό, τη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου, ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας, η τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση.
  • Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες. Μαζικές προσλήψεις για τα παραπάνω, κοινωνικό έλεγχο,  όχι καταργήσεις και συγχωνεύσεις, όχι απολύσεις – εφεδρεία.
  • Παλεύουμε για σταθερή  δουλειά για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα στους ανέργους ίσο  με το βασικό μισθό.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕπαιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ   ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου