ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ



Η "Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου" στηρίζει και συμμετέχει ενεργά, στην συγκέντρωση-μiκροφωνική που διοργανώνεται Τρίτη 26/1/16 στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, απο την ελευθεριακή συλλογικότητα "Τροχήλατο".




Ονομάζεται  Σαναά Τάλεμπ, γυναίκα, εργαζόμενη, μετανάστρια.
Είναι  ο άνθρωπος εξαίρεση, που συλλαμβάνεται, εγκλείεται, βασανίζεται, ταπεινώνεται και αποκλείεται από το κοινωνικό σώμα με απέλαση, όπως χιλιάδες άλλοι-άλλες μετανάστες-στριες, σε ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχτεί σε μια Ευρώπη φρούριο και υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.


Κατασκευάζουν «επικίνδυνους» ανθρώπους, σαν τη Σαναά, στο όνομα της εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, δημιουργώντας συνθήκες αποκλεισμού και ανελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή τα κεφάλαιά τους ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, μη γνωρίζοντας σύνορα, φράχτες ή αποκλεισμό.

Κατασκευάζουν μια Ευρώπη – φρούριο και μια Ελλάδα – φυλακή, χτίζοντας φράχτες και στρατόπεδα πάνω στις ζωές των ανθρώπων που πνίγονται για να ξεφύγουν από το θάνατο, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, για να «προστατεύσουν» την ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου ο οποίος δήθεν απειλείται από τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. 

Σε ένα κράτος και μια κυβέρνηση διαρκούς έκτακτης ανάγκης, που υπογράφει αφειδώς μνημόνια λιτότητας και καταστολής, που συναινεί στην ύπαρξη και διατήρηση του φράχτη του Έβρου εκτρέποντας τη διαδρομή των προσφύγων και στέλνοντάς τους σε βέβαιο πνιγμό στα νερά του ανατολικού Αιγαίου, που υπογράφει συμφωνίες για την αναβάθμιση της Frontex, την ίδρυση των HotSpots και κατ’ επέκταση τη συντήρηση της πολιτικής των κέντρων κράτησης μεταναστών, που σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρήσεις «σκούπα» στοιβάζοντας ανθρώπους σε κέντρα κράτησης, είμαστε απέναντι.

Τα κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η μοίρα που επιφυλάσσουν τα κράτη μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Είναι τα τέρατα αυτού του συστήματος, όπως οι πόλεμοι, η ανεργία, η φτώχεια, ο εθνικισμός και ο φασισμός. Εκεί εγκλείει και ταπεινώνει ανθρώπους, μέσα σε άθλιες συνθήκες κράτησης και βασανισμού και εάν αυτοί επιβιώσουν απελαύνονται στη χώρα από όπου έτρεξαν για να γλιτώσουν. 

Να απλώσουμε τα χέρια της αλληλεγγύης, της μάχης, της σύγκρουσης, του γέλιου, της φαντασίας, της μνήμης, της συλλογικότητας, της επιθυμίας, της Ζωής. Αυτό το σύστημα είναι σάπιο γιατί  στερείται  όλα αυτά και  προσπαθεί να ρουφήξει και να αντιστρέψει κάθε  ανθρώπινο για να επιβιώσει. Είναι σάπιο, σαρκοβόρο και πρέπει να τσακιστεί.

Στα αμέτρητα χιλιόμετρα πλεγμάτων, συν- όρων , καταστολής και θανάτου, που μας κυκλώνουν,  να χτίσουμε αμέτρητα χιλιόμετρα αγώνα, σύγκρουσης και Ζωής, της δικής μας Ζωής.
Σε ένα κόσμο που έχουν χτίσει αυτοί για τους ίδιους και με τους δικούς τους όρους, εμείς δε χωράμε. Είμαστε όλοι ξένοι.

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία […]
[…] κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά […]

Ας χτίσουμε το δικό μας κόσμο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Με τους μετανάστες είμαστε μαζί.
Και το δικό μου όνομα είναι Σαναά Τάλεμπ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου