ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΜΒ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3 ΣΤΙΣ 11:30ΠΜ




Είναι η πολλοστή  φορά που η δημοτική αρχή καλεί αστυνομικές δυνάμεις και απαγορεύει την είσοδο πολιτών από τα χωριά και την πόλη σε δημοτικό κτήριο. Αυτή την φορά (10/3) στην ΔΕΥΑΜΒ  στον χώρο συνεδρίασης του ΔΣ στη συζήτηση για το νερό. Επιχειρείται με αυτή την πολιτική η παγίωση ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άσκηση της πολιτικής του δήμαρχου ερήμην των πολιτών και με την αρχή του «αποφασίζω και διατάζω».

Ο αγώνας για το νερό και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του είναι και αγώνας για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό καλεί τους πολίτες του Δήμου Βόλου να παραβρεθούν στην συγκέντρωση μπροστά στην ΔΕΥΑΜΒ την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 11:30πμ για να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στον χώρο που θα γίνει η συζήτηση για τον κανονισμό της άρδευσης. Η είσοδος στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ είναι ελεύθερη όχι μόνο στον κόσμο που επισκέπτεται τα ταμεία αλλά και στον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τις ανοικτές συνεδριάσεις του ΔΣ. Θυμίζουμε ότι η Κίνηση Πολιτών συμμετείχε, ενεργά μάλιστα αφού της δόθηκε ο λόγος, σε αντίστοιχες περιπτώσεις με δεκάδες μέλη της παρόντα σε τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ υπό την προηγούμενη διοίκηση, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς φυσικά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Επειδή από μερίδα του τύπου και από την διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ διοχετεύεται συστηματικά η πληροφορία-λάσπη ότι οι κάτοικοι των χωριών δεν θέλουν να πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια επί Καποδιστριακού μέχρι και την πρώτη χρονιά του Καλλικρατικού Δήμου, πληρώναμε τους λογαριασμούς της άρδευσης στα ταμεία των Δήμων  στον οποίο ανήκε το κάθε χωριό μετά την παραλαβή  του σχετικού ειδοποιητηρίου. Από το 2013 και μετά, δεν έλαβε κανείς ειδοποιητήριο για αποπληρωμή λογαριασμού άρδευσης, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι πάντα πληρώναμε ανταποδοτικά τέλη στην κοινότητα ή τον Δήμο και φυσικά θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε  βάσει ενός κοινά αποδεκτού κανονισμού, στο πλαίσιο όμως του Δήμου Βόλου και ΟΧΙ της ΔΕΥΑΜΒ.

Δεν ΞεΝΕΡΟνουμε και δεν χαλαρώνουμε. Αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της άρδευσης και την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου