ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Συμπαράσταση το Σάββατο 8-11-2014, 11.00π.μ, στο Πανθεσσαλικό, στη διανομή προϊόντων της Άνωσης.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας με ύπουλο τρόπο προσπαθεί να καταργήσει το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», κλείνοντας προκλητικά το μάτι στους εμπόρους και ωθώντας τους καταναλωτές στην αγκαλιά των πολυεθνικών και μεγάλων αλυσίδων super market.

Προωθεί μέτρα που απειλούν με εξαφάνιση τους μικροπαραγωγούς και επιχειρούν να πλήξουν τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την επικράτεια, με το νέο νόμο 4264/2014 τον οποίο ψήφισε πρόσφατα.

Πρόκειται για έναν νόμο με πολλές ασάφειες και κενά, ο οποίος αποκλείει την διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές. Επίσης, ο νόμος αυτός δεν επιτρέπει την έκδοση νέων αδειών πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς και στην ουσία απαγορεύει την ελεύθερη διάθεση προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής.

Καταργεί όλους τους ισχύοντες νόμους για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο των παραγωγών. Μεταξύ άλλων καταργείται το άρθρο 6 του Προεδρικού Διατάγματος 254/2005, που προέβλεπε έκδοση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου αποκλειστικά σε παραγωγούς με ισχύ σε όλη την επικράτεια, για την πώληση προϊόντων δικής τους παραγωγής. Σε όλα τα άρθρα του νόμου έχει παραληφθεί επιμελώς η λέξη «παραγωγός». Όλοι οι παραγωγοί εξομοιώνονται με τους πωλητές, δηλαδή με εκείνους που μπορεί να μην παράγουν τίποτα.

Το  «success story” των Σαμαρά – Βενιζέλου –ΕΕ – ΔΝΤ, σημαίνει το στραγγαλισμό του πρωτογενή τομέα της παραγωγής και την εκχώρηση όλων των κοινωνικών αγαθών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μεγαλέμποροι και μεσάζοντες έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους διότι σύμφωνα με τον ν. 4264/2014, σε  βάθος χρόνου, ο έλεγχος των τιμών θα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια τους.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Ενάντια στη  κυβέρνηση και στο χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, που έχει ως μόνο στόχο την εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία, την απώλεια της αξιοπρέπειάς μας και τελικά  το σβήσιμο της ίδιας της ύπαρξής μας, αγωνιζόμαστε  να χτίσουμε την άλλη όχθη της κρίσης, μια ζωή σε ένα κόσμο ανθρώπινο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό.

Συμπαράσταση το Σάββατο 8-11-2014, 11.00π.μ, στο Πανθεσσαλικό, στη διανομή προϊόντων  της Άνωσης.

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου