ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί



 «Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι», λένε οι στίχοι πολύ γνωστού τραγουδιού. 
Η ιστορία βρίθει από τις φρικαλεότητες του. Είναι συνυφασμένος με την παρακμή του καπιταλισμού που βρίσκεται σε κρίση και καταλήγει στην εξάλειψη ακριβώς του ανθρώπου ως ύπαρξης, της ζωής ως ανθρώπινης ζωής. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, ένα γρανάζι του, που δρα γι αυτό και συντηρείται από αυτό. Το φάντασμά του απλώνεται ξανά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην Ουκρανία, η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου υποστηρίζεται ανοιχτά από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καθώς και από την ελληνική κυβέρνηση και χτυπά του εξεγερμένους εργάτες που μάχονται για τη ζωή. Στηρίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα διεθνώς από την Γαλλία, την Δανία μέχρι τον αγώνα των λαϊκών αντιφασιστικών πολιτοφυλακών στην Αν. Ουκρανία.

Πέρσι, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Γεώργιος Ρουπακιάς, ενεργό μέλος και μισθοδοτούμενος υπάλληλος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, γιο εργάτη και o ίδιος εργάτης, που αγωνιζόταν μέσα στο Συνδικάτο Μετάλλου. Ήταν αριστερός. Αντιφασίστας. Πολιτικοποιημένος Hip-Hop καλλιτέχνης, με το ψευδώνυμο Killah P. Ο Παύλος δεν ήταν το πρώτο θύμα των ναζιστών, αλλά ούτε το τελευταίο. Εκατοντάδες συνάνθρωποι μας(εργάτες, αριστεροί, αγωνιστές, μετανάστες), έχουν δολοφονηθεί ή ξυλοκοπηθεί άγρια από τα τάγματα θανάτου της ναζιστικής οργάνωσης.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά μια «εγκληματική συμμορία», είναι όργανο των αφεντικών, χρηματοδοτούμενη από εφοπλιστές κι άλλους καπιταλιστές, προβαλλόμενη σταθερά από αστικά ΜΜΕ, που εξωραΐζουν την εικόνα των ναζιστών. Συνένοχοι στην κτηνωδία του φασισμού και του ναζισμού.

Δε χωρά αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας φασιστικός παρακρατικός βραχίονας, γρανάζι του κράτους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που χρησιμοποιείται από αυτό ως μέσο καταστολής των καταπιεσμένων που εξεγείρονται. Το ολοκληρωτικό ξερίζωμά της θα γίνει μόνο με την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά το φασισμό.


Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καλεί σε συγκέντρωση και πορεία, την Πέμπτη στις 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου