ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε ανασφάλιστος ασθενής παρά την έκκληση για περίθαλψη προς το υπ. υγείας

Πρόκειται για ξεκάθαρη δολοφονία ενός ανθρώπου. Το μητροπολιτικό ιατρείο Ελληνικού, όπου πήγε για βοήθεια, ενημέρωσε για το σοβαρό περιστατικό το υπ. υγείας πριν ένα μήνα, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Ακόμη χειρότερα, τοιατρείο γνωστοποίησε συνολικά 10 βαριές περιπτώσεις που χρειάζονταν άμεση και επείγουσα περίθαλψη από τις 9 Δεκεμβρίου. Πλέον αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν το τέλος ελπίζοντας  σε ένα θαύμα..


Ένας θάνατος συμπολίτη μας είναι το τραγικό αποτέλεσμα της αδράνειας του υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στην έκκληση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για βοήθεια σε 10 ανασφάλιστους πολίτες των οποίων η υγεία βρισκόταν σε κίνδυνο. Για τον πρώτο υπήρχαν ενδείξεις για καρκίνο και έπρεπε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση και νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να λάβει την απαιτούμενη περίθαλψη. Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη.
«Πρόκειται για άνεργους και ανασφάλιστους ανθρώπους, οι οποίοι ήρθαν στο ιατρείο γιατί δεν είχαν άλλο τόπο ιατρικών υπηρεσιών να απευθυνθούν», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, εθελοντής στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.


Η μνημονιακή χούντα που έχει υπουργικό χώρο για γελοίους φασίστες σαν το μπουμπούκο αδιαφορεί για ζωές που χάνονται, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το γνωμικό που λένε τα γερόντια μεταξύ τους “αν δεν έχεις λεφτά τελείωσες” φαίνεται να επαληθεύεται με φασιστικούς και απάνθρωπους όρους. Από χτες εφαρμόζεται το χαράτσι των 25€ σε όσους θέλουν να εισαχθούν σε νοσοκομείο, σε μερικές μέρες θα εφαρμοστεί το χαράτσι του 1 € ανά συνταγή και μέχρι 3 φάρμακα, εδώ και 1 χρόνο ισχύει το χαράτσι των 5 €.  Ολα αυτά οδηγούν σε μιά αυταπάτη, κάποια χρηματα που υπέδειξε η τρόικα να εξοικονομηθούν, σε βάρος των ασθενών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, που κινδυνεύουν ζωές ασθενών το κράτος δια του εισαγγελέα απουσιάζει εκωφαντικά, αλλά υπάρχει μόνο για καταστολή κανενός απεργού ή για το κοπάνιμα κανενός φασίστα, όταν πραγματικά απειλείται ανθρώπινη ζωή είναι εξαφανισμένοι.
Επειδή η αξιοπρέπεια των ανέργων έχει θιγεί βαριά από τις περικοπές και την ανεργία, ένα πράγμα μένει, να απαιτηθεί η παροχή περίθαλψης σε κάθε ασθενή ακόμη και με τη βία, αφού οι νόμοι τους αφήνουν κόσμο να πεθαίνει.
Αρκετά με τα παιχνιδάκια τους, έχουμε θανάτους….

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2014/01/02/











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου