ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Εφορία) Πλ. Ελευθερίας, 10πμ, Βόλος, 6 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Εφορία)
Πλ. Ελευθερίας, 10πμ, Βόλος,
6 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Γιατί κανένας άλλος δε μπορεί και δε θέλει να υπερασπίσει τις ζωές μας από την συνεχιζόμενη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η οποία για να μας υπνωτίσει, παίζει για άλλη μια φορά το κακόγουστα στημένο θέατρο περί σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ούτε ελπίδα μπορούν να τάξουν, ούτε να λύσουν τα ζητήματα της ζωής μας: Τα έχουν συμφωνήσει όλα εδώ και ένα χρόνο πριν. Μηχανισμούς κινητικότητας απολύσεων για 700.000 δημόσιους υπάλληλους. Περικοπή κατά 26% της χρηματοδότησης στα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά που φαλίρισαν πριν ένα χρόνο. Απελευθέρωση των απολύσεων σε ΔΕΚΟ, βιομηχανίες και συνολικά στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίον επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις εργασίας δουλεμπορίου. Δουλειά τις Κυριακές με μισθούς πείνας, πρόβλεψη ανεργίας στο 30% την επόμενη χρονιά και κατασχέσεις σπιτιών μέσα από το νέο φόρο ακινήτων!  
Οι γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κήρυξαν την απεργία (φέτος κι όχι του χρόνου) γιατί μας φοβούνται. Οι ίδιοι, όπως και η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική βοήθεια από κάπου αλλού, ή τουλάχιστον να μπορούν να δείξουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημά τους, η ίδια η καπιταλιστική κρίση οδήγησε πριν από μερικές ημέρες τις ίδιες τις Η.Π.Α. στη χρεοκοπία, που παροδικά μόνο την αντιμετώπισε, τα κέντρα του κεφαλαίου κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο στη Γαλλία γιατί η κρίση πλέον την καίει, ενώ η ίδια η γερμανική καπιταλιστική οικονομία μπαίνει σε προβλήματα με αποτέλεσμα την αδυναμία προς το παρόν συγκρότησης κυβέρνησης.
Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε!
Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να κάνουμε στην άκρη αντιπάλους που μεταμφιέζονται σε φίλους της εργατικής τάξης. Πρώτα από όλα, τον αστικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχουν προσχωρήσει στην πολιτική των μνημονίων. Πρόδωσαν την απεργία των καθηγητών το Μάη, εγκατέλειψαν το απεργιακό κύμα του Σεπτέμβρη και συνεχίζουν να ξεπουλούν τους εργατικούς αγώνες με την εγκατάλειψη των εργαζομένων στα πανεπιστήμια που απεργούν κοντά 10 βδομάδες. Όσοι δέχονται να συμπορεύονται μαζί τους γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα.
Η πρωτοβουλία μας έχει μείνει σταθερή στο ζήτημα της ενότητας της εργατικής τάξης, ενότητα στη δράση. Το σύνθημά μας είναι σύνθημα μάχης: Μια πορεία, χωρίς γραφειοκρατία. Ούτε ξεχωριστές πλατείες, ούτε ξεχωριστές πορείες, ένα κοινό σχέδιο πάλης όλων των ταξικών δυνάμεων. Όμως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ενότητα στη δράση χωρίς σχέδιο, σε πορείες κηδείες, ούτε θα υποταχθούμε στους σχεδιασμούς των γραφειοκρατών, τις πιέσεις όσων προσδοκούν συνεργασίες μαζί τους και όσων ανυπόστατα μας καταγγέλλουν ανεξαρτήτως εποχής ακόμα και την ώρα της κοινής δράσης.
Το ζήτημα της ενότητας της τάξης μας είναι όσο ποτέ αναγκαίο, τώρα που η αστική τάξη επιστρατεύει εθνικά καλέσματα διάσωσης του λαού, ναζιστές για τη καταστολή του εργατικού κινήματος που μόνο φευγαλέα κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή και  που η φονική επίθεση στους 2 χρυσαυγίτες ήδη φαίνεται πόσο πολιτικά αποπροσανατολιστική κι επικίνδυνη είναι για τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί μέσα στο εργατικό κίνημα και το λαό μετά την ναζιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Καμιά αναμονή!
Μόνο με ενότητα στη δράση με πολιτικές αρχές, την πολιτική μας ανεξαρτησία από το κράτος, την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία μπορούμε να αγωνιστούμε για τη ζωή μας. Μόνο αν διαγραφεί πλήρως το χρέος και ληφθούν επαναστατικά μέτρα (δήμευση των εργοστασίων που κλείνουν, απολύουν, μειώνουν μισθούς κλπ) μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η κοινωνική καταστροφή. Ήδη έχει συσσωρευτεί μια μεγάλη εμπειρία αγώνων τα τελευταία 5 χρόνια με θυσίες και μεγάλες στερήσεις, με κυρίαρχο αίτημα την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για να ξεφορτωθούμε τις κυβερνήσεις των μνημονίων κι όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανθρώπινος καπιταλισμός.
Καμιά αναμονή, για να προετοιμάσουμε την γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να βάλουμε σαν καθήκον της εποχής μας την άμεση προοπτική της εργατικής εξουσία.

4 Νοέμβρη 2013
πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου